Košické letisko medzi najrýchlejšie rastúcimi v Európe

NETKY.SK • 18 Február 2015, 15:41 • 2 min
Košické letisko medzi najrýchlejšie rastúcimi v Európe

BRATISLAVA - Košické letisko bolo v minulom roku medzi najrýchlejšie rastúcimi letiskami v Európe. Podľa údajov portálu anna.aero, ktorý analyzuje údaje o počtoch cestujúcich na európskych letiskách s vyše 100 tis. pasažiermi, sa totiž s polovičným nárastom v počte vybavených cestujúcich dostali Košice na piatu priečku najrýchlejšie rastúcich letísk na starom kontinente. Vlani pritom v Košiciach vybavili takmer 357 tis. cestujúcich, čo znamenalo medziročný nárast o 50,4 %.

slovakia

left justify in out

Dynamika počtu cestujúcich na oboch veľkých letiskách na Slovensku, teda v Bratislave a Košiciach, bola po zarátaní údajov za hlavné mesto, kde počet pasažierov medziročne klesol o 1,3 % na necelých 1,356 milióna, o poznanie nižšia. Celkovo tieto dve letiská vlani vybavili vyše 1,7 milióna pasažierov, čo znamenalo medziročný nárast o 6,3 %. Z pohľadu dynamiky rastu počtu cestujúcich sa tak Slovensko zaradilo do európskeho priemeru. 

 

Vôbec najvyšší nárast počtu pasažierov spomedzi väčších európskych letísk podľa údajov anna.aero zaznamenali vlani na menšom varšavskom letisku Modlin. Vybavili tam 1,7 milióna cestujúcich, čo znamenalo medziročný nárast až o 395,8 %. Na opačnom konci rebríčka bolo jedno z menších štokholmských letísk Vasteras, kde počet pasažierov medziročne klesol o 28,3 % na 117 

 

Vôbec najviac pasažierov v minulom roku v Európe pritom vybavili na Londýnskom letisku Heathrow, vyše 73 miliónov. Na všetkých londýnskych letiskách zaradených v databáze anna.aero to pritom vlani bolo až takmer 150 miliónov vybavených pasažierov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies