Košické letisko chce vybaviť takmer 400 tisíc cestujúcich

NETKY.SK • 26 Apríl 2015, 12:04 • 2 min
Košické letisko chce vybaviť takmer 400 tisíc cestujúcich

BRATISLAVA - Košické letisko očakáva, že v tomto roku vybaví spolu približne do 400 tisíc cestujúcich. Podiel pasažierov na pravidelných linkách by mal predstavovať dve tretiny a v charterovej preprave asi tretinu.

slovakia

left justify in out

"Predpokladáme, že nové linky do Milána, Sheffieldu aj Kyjeva budú mať výrazne pozitívny dopad nielen na celkový počet cestujúcich na letisku, ale predovšetkým na dlhodobý a udržateľný rozvoj mesta Košice a celého východného Slovenska," informoval agentúru SITA šéf marketingu letiska Juraj Toth.


Letecká spoločnosť České aerolínie (ČSA) začne 18. mája prevádzkovať novú pravidelnú linku z Košíc do Kyjeva. Pôjde o predlženie súčasného spojenia českého prepravcu z Prahy do centra východného Slovenska. Linka do Kyjeva bude fungovať štyrikrát týždenne - v pondelok, vo štvrtok, v piatok a nedeľu s odletmi z Košíc pred polnocou. ČSA budú na trase nasadzovať lietadlo Airbus A319 s kapacitou 144 miest. Leteckú linku budú prevádzkovať podľa spojov Praha - Bratislava - Košice či Praha - Hamburg - Göteborg. Cestujúci z Prahy do Kyjeva alebo opačne nebudú musieť počas polhodinového medzipristátia v Košiciach z lietadla vystupovať.


"Dlhodobo pracujeme na otvorení liniek do niektorej z nemeckých destinácií - Düsseldorf, Kolín alebo Mníchov a do írskeho Dublinu. V obrovskej konkurencii európskych regionálnych letísk je to však mimoriadne náročné," uviedol Toth. "V tejto chvíli by bolo veľmi predčasné špecifikovať, kedy sa aj tieto linky stanú realitou," dodal.


Letecká spoločnosť Wizz Air v júni vytvorí v Košiciach základňu pre jeden Airbus A320. Zároveň začne prevádzkovať dve nové linky na letiská Miláno/Bergamo (prvý let 5. júna) a Doncaster/Sheffield v Anglicku (prvý let 7. júna) s dvoma letmi týždenne. Wizz Air v súčasnosti zabezpečuje pravidelné lety z Košíc do Londýna. České aerolínie spájajú Košice s Prahou a Bratislavou a Austrian Airlines s Viedňou. Košické letisko tak vybavuje týždenne 36 obojsmerných letov na štyroch pravidelných linkách.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies