Košické kúpalisko zatvorili pre podozrivé správanie cudzinca

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 15:48 • 2 min
Košické kúpalisko zatvorili pre podozrivé správanie cudzinca

KOŠICE – Košické kúpalisko Červená hviezda v pondelok (25.7.) zatvorili pre podozrivé správanie jedného z návštevníkov.

slovakia

left justify in out

"Môžeme potvrdiť, že na Kúpalisku Červená hviezda sa v pondelok pohybovala podozrivá osoba s netradičným správaním, takže zamestnanci kúpaliska promptne zareagovali a zavolali štátnu políciu, ktorá túto osobu zadržala," potvrdila dnes TASR hovorkyňa magistrátu mesta Linda Šnajdárová.

 

V areáli nedávno zrekonštruovaného kúpaliska blízko železničnej stanice sa tak vykonávajú nevyhnutné kontroly.

 

"Vedeniu mesta Košice mimoriadne záleží na tom, aby sa Košičania a návštevníci nášho mesta cítili nielen na kúpalisku, ale v celom meste v prvom rade bezpečne, preto bol po týchto udalostiach okamžite vydaný pokyn, aby bolo kúpalisko pre verejnosť uzavreté," uviedla Šnajdárová.

 

Ďalšie informácie by mal dnes poskytnúť Policajný zbor SR. Podľa televízie Joj je podozrivým muž sýrskeho pôvodu, ktorý sa preukázal britským pasom. Oblečený si nakrúcal kúpalisko a okolie. Policajti ho podľa televízie zadržali na košickom letisku tesne pred odletom, noc strávil v policajnej cele.

 

Muž z kúpaliska neplánoval ohroziť ostatných kúpajúcich sa

 

V pondelok popoludní na podnet personálu kúpaliska polícia preverovala podozrenia súvisiace s osobou, ktorú neskôr zadržali na košickom letisku pred odletom do Veľkej Británie. Ako informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, personál polícii oznámil podozrivé správanie - fotenie na kúpalisku, ruksak. Polícia ihneď začala preverovať informácie o osobe, jej pohybe, pobyte a vykonala bezpečnostnú a pyrotechnickú previerku kúpaliska. 


Previerky nepotvrdili, že by osoba plánovala alebo chcela nejakým spôsobom ohroziť životy, zdravie alebo majetok občanov. "Preto môžeme verejnosť uistiť, že priestory kúpaliska nepredstavujú žiadne bezpečnostné riziko," dodal Slivka. 


Išlo o 36-ročného muža sýrskeho pôvodu s platným cestovným dokladom Veľkej Británie, ktorý v pondelok cestoval z Ukrajiny na Slovensko a mal v pláne odletieť z Košíc do Bristolu. Muža po zadržaní umiestnili do cely policajného zaistenia. Dnes ráno o 06:00 pri jeho kontrole napadol policajta, ktorému spôsobil zranenie tváre, za čo je už obvinený z útoku na verejného činiteľa a bude sa rozhodovať o ďalšom postupe, teda či bude podaný podnet na jeho väzobné stíhanie alebo bude stíhaný na slobode. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona