Košické divadlo otvorilo po roku svoje brány pre širokú verejnosť

NETKY.SK • 28 September 2013, 17:55 • 2 min
Košické divadlo otvorilo po roku svoje brány pre širokú verejnosť

KOŠICE - Súčasťou programu podujatia bola aj autogramiáda známych divadelných osobností.

slovakia

left justify in out

Štátne divadlo (ŠD) v Košiciach otvorilo dnes popoludní svoje brány pre širokú verejnosť. Po minuloročnom úspechu sa koná v jeho priestoroch Deň otvorených dverí, ktorý si opätovne nenechali ujsť stovky ľudí.

Divadlo privítalo vlani na svojej pôde počas Dňa otvorených dverí takmer 600 návštevníkov. V interiéri tohto kultúrneho stánku sa zoznámili detailnejšie s jeho priestormi ale aj zákulisím, kde má bežný človek v priebehu roka obmedzený prístup. Súčasťou programu podujatia bola aj autogramiáda známych divadelných osobností.

Rovnaký program pripravilo divadlo pre svojich návštevníkov aj v tomto roku. "Doterajšia návštevnosť sa približuje k tej minuloročnej," informoval TASR tlačový tajomník ŠD Svjatoslav Dohovič s tým, že divadelný Deň otvorených dverí je dnes v centre záujmu stoviek obyvateľov Košíc, ale aj turistov, ktorí zavítali počas tohto víkendu do mesta "kultúry".

Návštevníci historickej budovy košického divadla si dnes môžu obzrieť v jeho priestoroch aj niekoľko výstav. Súčasťou prvej sú makety, scény a výtvarné návrhy k predstaveniam a druhá je venovaná histórii divadla.

Mimoriadne atraktívnou časťou dnešného programuje je aj prehliadka podzemných priestorov divadla. "Pre našich návštevníkov sú počas roka najmenej dostupné. Sú veľmi zaujímavé, pretože sa tiahnu od našej historickej budovy až po košickú Immaculatu," uzavrel Dohovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona