Košická zoo využila nepredané vianočné stromčeky

NETKY.SK • 9 Január 2019, 17:55 • 2 min
Košická zoo využila nepredané vianočné stromčeky

KOŠICE - Vianočné stromčeky, ktoré košické Mestské lesy a súkromní predajcovia nepredali, skončili aj v tomto roku v Zoologickej záhrade Košice. V týchto dňoch si na nich pochutnávajú najmä lesné a vysokohorské kopytníky. Pre TASR to uviedla vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu zoo v mestskej časti Kavečany Eva Malešová.

slovakia

left justify in out

V zimnom období je to pre zvieratá určite spestrenie kŕmnych dávok. Stromčeky sa servírujú takinom, zubrom, jeleňom, paovciam, ale dostali ich aj ťavy dvojhrbé.

 

"Tento prospešný doplnok potravy si tradične s veľkou chuťou užívali takiny. Majestátny samec v stáde zubrov si najprv stromčeky prehadzoval na rohoch a až neskôr sa pustil do voňavého ihličia. Jelene a paovce sa stromčekom vždy potešia. Zostanú po nich iba prázdne konáre," dodala. 

 

img

Takin dlhosrstý v košickej zoo

Zdroj: TASR

 

Ohryz, resp. konáre listnatých a ihličnatých stromov, je dôležitou súčasťou výživy a imituje prirodzené podmienky života zvierat, ktoré si v zime dopĺňajú energiu obhrýzaním ihličia a kôry stromov. Nachádzajú v nich živiny prospešné pre látkovú výmenu.

Nepredané vianočné stromčeky slúžia tiež na obohatenie priestoru vo vtáčích voliérach či chovných zariadeniach pre primáty.

 

img

Zdroj: Pixabay

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies