Košická ZOO privítala dvestotisíceho návštevníka

NETKY.SK • 5 September 2016, 11:23 • 2 min
Košická ZOO privítala dvestotisíceho návštevníka

KOŠICE – Zoologická záhrada (ZOO) Košice privítala dvestotisíceho návštevníka, ktorým bola Andrea Horváthová z Kechneca. Ako informovala hovorkyňa košickej ZOO Eva Malešová, jubilejná návštevníčka prišla do ZOO s manželom a tromi deťmi.

slovakia

left justify in out

Malešová uviedla, že v porovnaní s minulým rokom návštevnosť košickej ZOO stúpla o 15 percent. V auguste dokonca dosiahla historické maximum, keď bránami prešlo vyše 51-tisíc návštevníkov. Podobné číslo ZOO dosiahla len v roku 2013. „Tohto roku v porovnaní s predchádzajúcimi prišlo do ZOO podstatne viac zahraničných návštevníkov. Ide najmä o Maďarov a hlavne Čechov, ktorí využívali rýchlejšie spojenie z oblasti Tatier a Spiša,“ povedala Malešová. Doložila, že hlavnými lákadlami boli okrem mláďat tučniakov aj nový druh tuleňov a biely tiger Salim. Enormný záujem v tomto roku ZOO zaznamenala o doplnkové zážitkové programy, ako je prímestský tábor, offroad jazdy a najmä Noc v ZOO, kedy zaznamenali rekordný počet prenocovaní.


„V najbližších dňoch sa môžu priaznivci ZOO tešiť na výstavu 30 rokov ZOO Košice, ktorú zoologická záhrada otvára 13. septembra vo Východoslovenskom múzeu. Môžu pritom využiť zvýhodnené vstupné, keď počas trvania výstavy do 31. októbra budú môcť so vstupenkou ZOO navštíviť aj Východoslovenské múzeum a naopak,“ informovala Malešová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies