Košická ZOO je najlepšia v odchove krokodílov

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 10:49 • 2 min
Košická ZOO je najlepšia v odchove krokodílov

KOŠICE – Zoologická záhrada Košice uspela v súťaži o najlepší odchov roka 2014. Cenu získala za odchov krokodílov čelnatých, ktoré sa vyliahli v septembri a išlo o prvé rozmnoženie krokodílov v 60-ročnej histórii zoologických záhrad na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Dvadsiaty prvý ročník súťaže zorganizovali občianske združenie Česká ZOO v spolupráci s Úniou českých a slovenských ZOO a je známa pod názvom Biely slon. Ako informovala hovorkyňa košickej ZOO Eva Malešová, do súťaže v troch kategóriách sa prihlásilo 16 zoologických záhrad so 49 odchovmi. Kandidátov na ceny posudzovala deväťčlenná komisia so zastúpením nezávislých odborníkov z oblasti chovu zvierat a rozhodovali o cenách v troch kategóriách.


Návštevníci sa v košickej ZOO môžu stretnúť s párom krokodílov čelnatých od roku 2008, keď prišli z jihlavskej ZOO. Prvý pokus o rozmnoženie zaznamenali košickí chovatelia v roku 2013, avšak bez úspechu. Domovinou krokodíla čelnatého, ktorý patrí k najmenším krokodílom, je Afrika. Patrí k ohrozeným druhom. V súčasnosti môžu návštevníci obdivovať v košickej ZOO mláďatá v pavilóne minivivária.


Cena za krokodíly čelnaté nebola prvá, ktorú košická ZOO získala. Pred dvoma rokmi získala cenu verejnosti za odchov rysov ostrovidov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies