Košícká polícia zaistila dvoch vodičov, ktorí šoférovali napriek zákazu

NETKY.SK • 28 Október 2016, 13:33 • 2 min
Košícká polícia zaistila dvoch vodičov, ktorí šoférovali napriek zákazu

KOŠICE - Z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila 21-ročného Tomáša z Košíc, ktorého v pondelok (24.10.) v nočných hodinách na Rastislavovej ulici v tomto meste zastavila a skontrolovala hliadka dopravnej polície. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

slovakia

left justify in out

"Policajti následne zistili, že vodičovi bol uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel rozhodnutím súdu. Dychová skúška bola u vodiča pozitívna s výsledkom 1,21 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,52 promile. Obvineného mladíka umiestnili do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie," uviedla Mésarová.

 

Ako ďalej informovala, sudca vo štvrtok (27.10.) rozhodol o vzatí obvineného muža do väzby. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," skonštatovala krajská policajná hovorkyňa.

 

Druhého vodiča, ktorý šoféroval napriek zákazu viesť motorové vozidlá, odhalili michalovskí dopravní policajti pri kostole v  Pavlovciach nad Uhom v Michalovskom okrese vo štvrtok (27.10.) podvečer. "Policajti ho zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Aj tento 33-ročný muž čelí obvineniu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, za ktorý mu hrozí až dvojročné väzenie," dodala Mésarová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies