Košická polícia obvinila dvoch mladíkov zo zločinu lúpeže

NETKY.SK • 30 December 2016, 14:41 • 2 min
Košická polícia obvinila dvoch mladíkov zo zločinu lúpeže

Košice 30. decembra (TASR) - Košický policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva dvoch Košičanov vo veku 16 a 18 rokov. Tí v septembri tohto roka prepadli 67-ročnú dôchodkyňu na Petzvalovej ulici v Košiciach. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

slovakia

left justify in out

"Podľa doterajšieho vyšetrovania svoju obeť si vopred vyhliadli a sledovali, až kým zašla za roh obytného bloku, kde ju fyzicky napadli. Jeden z obvinených skočil na dôchodkyňu zozadu, druhý sa jej snažil vytrhnúť kabelku z ruky. Keď pri zápasení poškodená žena spadla na zem, jeden z obvinených jej kabelku z ruky vytrhol. Potom obaja obvinení z miesta činu ušli. Poškodenej žene krádežou vecí spôsobili škodu vo výške 250 eur, pri útoku utrpela ľahké zranenia," priblížila Mésarová.

 

Obaja obvinení sú podľa jej slov stíhaní väzobne. "V zmysle Trestného zákona za tento skutok hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu. V prípade obvinených ide o osoby, ktoré sú toho času trestne stíhané aj za inú majetkovú i násilnú trestnú činnosť, ktorej sa v poslednom období dopustili," zdôvodnila krajská policajná hovorkyňa.

 

Polícia odporúča, že v prípade, ak sa niekto stane obeťou lúpeže, je potrebné udalosť ihneď oznámiť polícii na bezplatnú linku 158. Rovnako si treba zapamätať čo najviac detailov situácie a popis páchateľa.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies