Košická neporazenosť ukončená, Smrek strelil gól po troch rokoch

NETKY.SK • 2 Október 2013, 07:55 • 2 min
Košická neporazenosť ukončená, Smrek strelil gól po troch rokoch

KOŠICE- Domáci hokejisti nastúpili na svoj tisíci extraligový zápas a začali aktívnejšie. Tomeka v bránke hostí preveril už v 2. minúte strelou spomedzi kruhov Marcinko.

slovakia

left justify in out

O minútu neskôr bol po peknej kombinácii s Pašekom blízko ku gólu Spilar, netrafil ale priestor bránky. Hostia odpovedali v 5. minúte po Bartánusovom zakončení z otočky, Hylák si postrážil priestor pri ľavej žrdi. V 7. minúte už inkasoval z hokejky Samira Salijiho, ktorý strelou do ľavého horného rohu otvoril skóre duelu - 0:1. Ďalšiu príležitosť na skórovanie mali v 9. minúte "oceliari", Spilar z dobrej pozície neprekonal piešťanského gólmana. Ten sa vyznamenal i v 13. minúte pri obrovskej šanci Nagya, ktorý nezužitkoval ideálnu prihrávku Slováka. 

V 23. minúte to pred domácom bránkou skúšal na dva razy Lelkeš, ale zahrmelo na opačnej strane počas presilovej hry domácich. Pašek sa v 27. minúte dostal k odrazenému puku od zadného mantinelu a zrovnal - 1:1. V 29. minúte po chybe Bira na útočnej modrej čiare naklonil misky váh na stranu Košíc Nagy, ktorý po úniku strelou po ľade upravil na 2:1. Vzápätí sa dostal do dobrej šance Bicek, ale Tomek podržal svoj tím. Hostia však odpovedali už o dve minúty neskôr, keď sa pred Hylákom presadil Bartánus - 2:2. Gól v oslabení zaznamenali v 32. minúte i Piešťany, keď po rovnakej chybe Cebáka skóroval Melichárek - 2:3. Na začiatku 39. minúty Bartoš povyzvŕtal obranu hostí, jeho bekhendové zakončenie skončilo iba na ľavej žŕdke Tomekovej bránky.

Konštrukcia hosťujúcej bránky zvonila i v 45. minúte po strele Nagya, ktorý nezužitkoval početnú výhodu ani po následnom zakončení. Piešťany v ďalšom priebehu predovšetkým bránili, svojho súpera nepúšťali do vyložených príležitostí a podnikali rýchle kontry. Košičania sa snažili o početnú streľbu, tá však bola veľmi nepresná. V 54. minúte mohol poistiť víťazstvo hostí počas presilovej hry Bartánus, Hylák sa stihol presunúť a včas zasiahnuť. O tri minúty neskôr sa dostal do úniku Lelkeš, košický gólman znova úspešne zasiahol. "Oceliarom" nepomohla ani záverečná hra bez brankára 6 proti 4 a po prvý raz v sezóne prehrali.

HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)

Góly: 27. Pašek, 29. Nagy - 7. S. Saliji, 30. Bartánus, 32. Melichárek. Rozhodovali: J. Konc - M. Korba, Sčensný, vylúčení: 2:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:1, striedanie: Matis (HC Košice) zapojil sa do hry, 3031 divákov

Hlasy po zápase:

Anton Tomko, tréner HC Košice: "Do zápasu sme vstupovali s tým, že chceme bodovať. V úvodnej tretine sme si svojim pohybom vytvorili dostatok príležitostí, asi tri tutovky zostali nevyužité. Hneď na to išiel súper do vedenia, čo na naše hokejky prinieslo trošku nervozity. Napriek tomu sme sa snažili zápas otočiť a podarilo sa nám to. Po zaváhaniach v obrannom pásme to súper znova otočil a do konca duelu ten stav udržal. Piešťany podali bojovný zodpovedný výkon, najmä v tretej tretine, kde sme si vytvorili rad šancí i keď sme mali problém s presnosťou streľby."

Roman Sýkora, asistent trénera ŠHK 37 Piešťany: "Napriek tomu, že nemáme ideálny vstup do sezóny, tak sme neprišli do Košíc v porazeneckej nálade. Na chalanoch bolo vidieť, že chcú uhrať dobrý výsledok. Dali sme si pozor na prvú tretinu, tá nám vyšla a splnili sme to, čo sme si povedali. V druhej tretine sme spravili dve zbytočné chyby a súper ich potrestal. Psychika trošku upadla, no podarilo sa nám o niečo neskôr zrovnať a to nás nakoplo a dali sme tretí gól. V tretej tretine to bola z našej strany bojovnosť i keď Košice mali tlak."

HK Poprad - HK 36 Skalica 7:6 pp a sn (1:2, 2:3, 3:1 - 0:0, 1:0)

Úvodné minúty veľa vzruchu nepriniesli. Korenie pridal do zápasu až v 7. minúte Bruno Mráz, keď dobre postavený pred bránkoviskom prestrelil Sidora. Vyrovnanie priniesla hneď prvá presilová hra kamzíkov. Do streleckej listiny sa ako prvý z obrancov HK Poprad zapísal Kurali – 1:1. Hostia lepšie korčuľovali a vytvárali si miestami drvivý tlak. Na gól ho premenil v 18. minúte Stieler, ktorý ušiel po krídle a presadil sa bekendovým blafákom – 1:2. 

Gólové hody priniesla druhá tretina. Na prvý gól v strednej časti sa čakalo do 27. minúty, keď sa presadil Lažo počas presilovky. Po treťom góle sa odhodlal tréner Jančuška k výmene brankárov. "Kamzíkov" do hry vrátil strelec štvrtého útoku Gápa a túžbu po vyrovnaní korunoval v 33. minúte Jabrocký, keď zachytil zlú rozohrávku Skalice a blafákom trestal – 3:3. Hostia sa pripomenuli gólom Slobodu, ktorý šikovne tečoval Trškovu strelu. V 38. minúte už Skaličania viedli znova o 2 góly. Vyrúbalíkovu strelu Srnec vyrazil pred seba a do siete puk dostal Obdržálek.

Na začiatku tretieho dejstva hral Poprad presilovú hru a už po 6 sekundách ju využil Paločko – 4:5. Hostia vzápätí už po tretí raz odskočili na rozdiel dvoch gólov, keď sa druhým gólom v zápase prezentoval Lažo. Odpoveď prišla takmer okamžite, Jabrocký svoju strelu ukryl za brániacich hráčov a poslal ju do šibenice. Takmer istý gól hostí vytiahol z bránkovej čiary v 52. minúte Nitriansky. Sedem minút pred koncom si na prihrávku nabehol Tomáš Sýkora a začínalo sa odznova – 6:6. Popradčania chceli vyhrať ešte v riadnej hracej dobe, domáca lavička si vyžiadala oddychový čas.

Predĺženie začali domáci presilovkou 4 na 3. Početnú výhodu nezúžitkovali, gól nedal ani pár sekúnd pred koncom Kroták a na rad prišli samostatné nájazdy. V nich rozhodol o dvojbodovom zisku pre Poprad Samuel Mlynarovič.

HK Nitra - Dukla Trenčín 3:2 pp (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)

Góly: 9. Kurali, 29. Gápa, 33. Jabrocký, 42. Paločko, 46. Jabrocký, 54. Sýkora, roz. nájazd Mlynarovič – 7. B. Mráz, 18. Stieler, 27. Lažo, 35. Sloboda, 38. Obdržálek, 45. Lažo Vylúčení: 5:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík – Bednár, Holienka, 1131 divákov

Hlasy po zápase:

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Na začiatku nám opäť chýbala agresivita a výbušnosť, dohrávanie osobných súbojov, a preto sme ťahali za kratší koniec. Súper z toho ťažil a zaslúžene viedol. Som rád, že sa nám trikrát podarilo zvrátiť nepriaznivý stav. Z tohto pohľadu ma vnútorná sila teší, diváci si prišli na svoje, keď videli množstvo gólov. O to nám ide, baviť divákov. Dnes brankári nemali svoj deň, ale aj to sa niekedy stáva. Čo sa týka defenzívy, musíme si situácie prebrať a zlepšiť sa. Víťazstvo nad Skalicou ma osobne teší."

Štefan Mega, asistent trénera Skalice: "Bol to veľmi dobrý zápas z oboch strán, hlavne v ofenzíve. My sme trikrát v zápase vyhrávali o dva góly, domáci zvýšili aktivitu a po individuálnych chybách sa im podarilo trikrát vyrovnať. Nakoniec boli v trestných strieľaniach úspešnejší. Domácim chcem okrem výsledku pogratulovať aj k fantastickým fanúšikom, ktorí povzbudzovali celý zápas aj za nepriaznivého stavu. Poprad má kvalitný tím a v konečnom dôsledku si zaslúžil vyhrať."

HK Nitra - Dukla Trenčín 3:2 pp (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)

Nitra hrala hneď v úvode stretnutia dve presilovky, no bez gólového efektu. Domáci boli v ďalších minútach nebezpečnejší, niekoľkokrát musel Lašák predviesť svoj umenie, no ani hostia nezostali nič dlžní ofenzíve. V 16. minúte však predviedli Nitrania rýchlu akciu a po spolupráci Mila, Ručkaya a Nováka skóroval posledne menovaný. O 30 sekúnd však bolo vyrovnané, keď puk po strele obrancu Nemčíka prepadol Zimovi za brankovú čiaru - 1:1.

Do druhej tretiny nastúpili domáci opäť ofenzívne naladení, no koncovka im nevychádzala, navyše trenčianska defenzíva pracovala na čele s Lintnerom výborne. Diváci v strednej časti zápasu gól nevideli a tak sa išlo do tretej tretiny s očakávaním víťazného gólu. 

V 45. minúte vystrelil od modrej čiary Milo a Kováčik doklepol puk do odkrytej časti brány - 2:1. O minútu však Trenčín vyrovnal na 2:2, keď Komínek využil nepozornosť nitrianskych obrancov a premenil nájazd z pravej strany. Nitra si v ďalšom priebehu vypracovala niekoľko výborných príležitostí na strelenie gólu, no Lašák bol vždy na mieste. Dve minúty pred koncom tretej tretiny si sadol na trestnú lavicu skúsený Trenčan Lintner, no napriek tomu sa bitka o víťazný gól preniesla do predĺženia.

Po 61 sekundách sa tešili domáci diváci, keď kanonier Tománek uzavrel stav stretnutia na 3:2 pre Nitru.

Góly: 16. Novák, 45. Kováčik, 62. Tománek - 16. Nemčík, 46. Komínek. Rozhodovali: Müllner - Junek, Šefčík, vylúčení: 1:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1973 divákov

Hlasy po zápase:

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: "Celý zápas sme boli aktívnejší, vytvorili sme si veľa šancí, no premienanie nebolo úspešné. V predĺžení sa šťastie priklonilo na našu stranu, ale bod sme stratili lebo sme mali veľa streleckých príležitostí. Taký je hokej, snáď sa to zlepší a začneme body nosiť aj z vonku."

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Vedeli sme, do čoho ideme, Nitra je skúsené mužstvo, dobre sme sa na nich pripravili. Musím pochváliť mojich chlapcov a je mi ľúto, že sme prehrali takýmto spósobom. Bod z Nitry nie je zlý, ale mohli sme mať dva. Lašák podal dobrý výkon a bol základom výkonu celého mužststva."

MHC Mountfield Martin - HC'05 Banská Bystrica 2:1 pp (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Od začiatku sa hralo pod taktovkou hokejistov z Banskej Bystrice. Hostia sa často pokúšali o streľbu po pekných kombinačných akciách. Domácich však viackrát podržal brankár Šúrek, ktorý si poradil s pokusmi Kaduru v 5. a 7. minúte, ako aj so strelami Lampera a Kafku. Hráči Banskej Bystrice navyše mierili z dobrých pozícií viackrát vedľa bránky. Martinčania sa bránili len s vypätím všetkých síl a o útočnú hru sa pokúšali len sporadicky. Navyše boli často vylučovaní, ale hostia ani z presiloviek nič nevyťažili. 

V 28. minúte zahrozili v početnej prevahe aj domáci, keď Themár opečiatkoval hornú žŕdku bránky hostí. Hra sa vyrovnala a do útoku sa viac púšťali martinskí hokejisti. Kalemba bol však na mieste pri strelách Cígera, Novotného i Themára. Zapotil sa aj pri pokuse Važana v 36. minúte, no už o dve minúty nato nestačil na umiestnenú strelu majstra sveta Petra Smreka, ktorý otvoril skore duelu. V závere druhej tretiny ešte pohrozil White, domáci Šúrek si však udržal čisté konto.

V úvode tretej tretiny domácich zaskočil vyrovnávajúci gól Chovana, ktorý takmer z bránkovej čiary prekvapil Šúreka. Vzápätí Markovič nepremenil sólo a Themárová strela následne skončila mimo. Hralo sa raz pred jednou, raz pred druhou bránkou. Ani jeden z gólmanov sa však už nenechal prekvapiť. Domáci Šúrek si poradil s pokusmi Kafku a Chovana, ten hosťujúci na druhej strane so šancou Themára. V 59. minúte pri poriadnom závare Chovan dvakrát netrafil odkrytú martinskú bránku, muselo sa predlžovať.

V predĺžení domáci po 59 sekundách využili presilovku 4 proti 3 a Pokrivčák zblízka rozhodol o cennom víťazstve a dvoch bodoch pre domácich. 

Góly: 38. Smrek, 62. Pokrivčák - 45. Chovan. Vylúčení: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Gajan, Snášel, 2000 divákov

Hlasy po zápase:

Daniel Babka, tréner Martina: "Po štyroch prehrách sme potrebovali bodovať. Narazili sme však na mimoriadne húževnatého súpera, ktorý bol veľmi silný v osobných súbojoch. V prvej tretine sme boli pod stálym tlakom, veľakrát nás podržal brankár Šúrek. Od druhej tretiny sme zlepšili pohyb a okrem gólu sme nastrelili aj žŕdku. Po vyrovnaní hostí v tretej tretine sme záver ustáli so šťastím. V predĺžení sme si vynútili presilovku a v nej sme následne rozhodli. Veľkým prínosom pre naše mužstvo je príchod Petra Smreka."

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Vstúpili sme do zápasu veľmi dobre, mali sme výrazný tlak a mali sme rozhodnúť. V druhej tretine sme poľavili v koncentrácii, dovolili sme domácim vrátiť sa do zápasu a streliť gól. V tretej sa hra aj skóre vyrovnalo. V závere sme však nepremenili tri čisté šance, naopak súper v predĺžení z presilovky rozhodol. Získaný bod vzhľadom na predvedenú hru je pre nás málo."

HKM Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 2:4 (2:1, 0:0, 0:3)

Zvolen nastúpil do zápasu s novou posilou v defenzíve, obrancom Jaroslavom Obšutom. Už v 67. sekunde po chybnej rozohrávke brankára Laca vsietil vedúci gól Huňady. O dve minúty nato tečoval nastrelený puk pred domácu bránku za Šimkov chrbát Novák a bolo vyrovnané - 1:1. V 8. minúte sa dopustila žilinská obrana chyby, ktorú potrestal druhým gólom v zápase Huňady. 

Druhá tretina gól nepriniesla, keďže mužstvá si nedokázali vytvoriť výraznejšie gólové šance. V 25. minúte sa k peknej akcii dopracovali domáci. Brabenec obišiel súperovu bránku, ale Peter Zuzin nastrelil puk po prihrávke od spoluhráča len do brankára Laca. O sedem minút neskôr nevyšla strela ani samotnému Brabencovi. V závere tretiny ešte domáci pritlačili, hostia však hrali v obrane pozorne a Zvolenčanov do gólových príležitostí nepúšťali.

V 45. minúte tretej časti hry si nahodený puk Macejku nešťastne zrazil do vlastnej bránky Pokovič a skóre stretnutia bolo vyrovnané. Po tomto góle Žilinčania ožili a v nasledujúcich minútach dokonalým spôsobom otočili zápas. Macejka s prehľadom prekonal domáceho brankára Šimka aj v 52. minúte a po 23 sekundách Dlouhý delovkou od modrej čiary zvýšil na 4:2, čím zabezpečil Žiline víťazstvo a zisk troch bodov z majstrovského ľadu. 

Góly: 2. Huňady, 8. Huňady - 4. Novák, 45. Macejka, 52. Macejka, 53. Dlouhý. Vylúčení: 5:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolín - Gavalier, Tornay, 1027 divákov

Hlasy po zápase:

Lubomír Oslizlo, tréner Zvolena: "Vstup do zápasu nám vyšiel a v prvej tretine sme hrali to, čo sme si povedali. V druhej časti hry sme už neboli dostatočne agresívni a nepodarilo sa nám zvýšiť skóre. V tretej tretine sme si dali vlastný gól a potom sme dostali ďalšie dva lacné. Mužstvo nenašlo silu s tým niečo urobiť."

Jan Neliba, tréner Žiliny: "Do zápasu sme nevstúpili dobre. Prvý gól, ktorý sme inkasovali, bol lacný. Lepší pohyb sme mali až v druhej tretine a naša trpezlivá hra sa nám nakoniec vyplatila."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies