Košická detská historická železnica zaujala Poliakov

NETKY.SK • 20 Júl 2012, 12:00 • 2 min
Košická detská historická železnica zaujala Poliakov

Košická detská historická železnica zaujala Poliakov - Cestovanie Košická detská historická železnica (KDHŽ) sa zviditeľňuje aj za hranicami Slovenska. Tento týždeň sa prezentovala na stanici Bieszczadskej lesnej železnice v poľskom Majdane nachádzajúcom

slovakia

left justify in out

img

Košická detská historická železnica (KDHŽ) sa zviditeľňuje aj za hranicami Slovenska. Tento týždeň sa prezentovala na stanici Bieszczadskej lesnej železnice v poľskom Majdane nachádzajúcom sa neďaleko Medzilaboriec. Stovky turistov sa tak zoznámili so slovenským unikátom v rámci projektu cezhraničnej spolupráce Karpatský vláčik podporený Ministerstvom dopravy SR a združením Karpatský euroregión.
      Turisti, ktorých poľská lesná železnička odvezie za sezónu viac ako 70.000, si odniesli propagačné materiály, niektorí mali záujem aj o cestovný lístok. "Bezprostredná chuť Poliakov spoznať čosi nové bola príjemná. Vidieť, že sú to usilovní turisti, som rád, že sme zviditeľnili Košice a zároveň netradičným spôsobom obohatili dva dni na Bieszczadskej lesnej železnici," komentoval riaditeľ KDHŽ a predseda Občianskeho združenia Detská železnica Košice Ľubomír Lehotský. 
      Aktivisti v rovnošatách KDHŽ sa prihovárali stovkám poľských cestujúcich a rozdávali propagačný materiál. Lákali ich napr. aj na to, že mesto Košice je druhým najväčším mestom na Slovensku, okrem historických pamiatok má aj botanickú záhradu a tiež jedinečnú úzkorozchodnú železnicu.
      "V polovici septembra sa uskutoční prezentačný Deň Bieszczadskej lesnej železnice na detskej železnici v Košiciach. Bieszczadská lesná železnica je najvyhľadávanejšou atrakciou Bieszczad. V letnej turistickej sezóne prevezie až 80.000 turistov," uviedol Slavomír Kontúr.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies