Košice zvažujú nadnárodnú súťaž, nie však KHL

NETKY.SK • 16 Október 2013, 14:49 • 2 min
Košice zvažujú nadnárodnú súťaž, nie však KHL

KOŠICE - Košické železiarne U.S. Steel, ktoré sú hlavným sponzorom hokejového tímu HC Košice, nepodporujú myšlienku prípadného vstupu klubu do Kontinentálnej hokejovej ligy. Staronový prezident U.S. Steelu George Babcoke však nezavrhuje účasť HC Košice v niektorej európskej nadnárodnej súťaži.

slovakia

left justify in out

"Z krátkodobého pohľadu nie je účinkovanie v KHL pre náš hokejový tím dobrou myšlienkou. Vzhľadom na pomery KHL sú Košice malé mesto, kde by bol dosť veľký problém naplniť aj minimálny rozpočet pre túto súťaž. Môžu však existovať iné ekonomicky únosnejšie alternatívy, ktoré by stáli za to. Je ich viacero, ktoré zvažujeme," povedal v rozhovore pre denník Korzár George Babcoke.

V U.S. Steel nie sú spokojní s návštevnosťou na zápasoch v Steel aréne. Na doterajších osem zápasov HC Košice prišlo 28 902 divákov, čo je priemer 3613 fanúšikov na stretnutie. Kapacita hľadiska je vyťažená na 43 percent. Nepomohlo ani angažovanie trojice so skúsenosťami z NHL Ladislava Nagya, Mareka Svatoša a Jiřího Biceka. "Pravdou je, že nie sme spokojní s tým, ako málo divákov v poslednom čase chodí na zápasy. Odkedy som sa vrátil do Košíc, bol som už na pár stretnutiach. Návštevnosť nie je taká, na akú som bol zvyknutý spred troch rokov. Je to fakt pre nás smutné, kam sa podeli diváci. Naozaj máme tento rok výborne poskladaný tím vystužený spomenutými hráčmi, ale aj viacerými nádejnými vlastnými odchovancami," uviedol pre Korzár G. Babcoke, ktorý uznáva, že vedenie extraligy sa musí zamyslieť na budúcnosťou a vyriešiť viaceré problémy.

Železiarne podľa neoficiálnych informácií prispievajú na košický hokej sumou 1,5 milióna eur. Babcoke priznáva, že angažovanie tria Svatoš, Nagy, Bicek je na extraligové pomery pre klub trochu luxusom. "Súhlasím, že súčasné status quo v extralige nie je dobrým riešením pre nikoho. Mali sme viaceré stretnutia s prezidentom klubu aj s funkcionármi o možnostiach, ktoré máme. Pri porovnaní investovaných peňazí a počtoch divákov, ktorí chodia na štadión vidíme, že takáto situácia nie je dobrá. Zatiaľ však platí, že nebudeme mneniť výšku podpory. Máme výborných hráčov aj trénera a skvelú šancu vrátiť túto sezónu majstrovský titul späť do Košíc,“ doplnil pre Korzár šéf U.S. Steelu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies