Košice zdolali Žilinu, Trenčín prekvapil v Piešťanoch

NETKY.SK • 14 Október 2013, 08:14 • 2 min
Košice zdolali Žilinu, Trenčín prekvapil v Piešťanoch

BRATISLAVA - Hokejisti Košíc zdolali v 11. kole extraligy Žilinu 4:3 a upevnili si pozíciu lídra tabuľky.

slovakia

left justify in out

Prekvapenie sa zrodilo v Piešťanoch, ktoré prehrali doma s Trenčínom 1:2. Naďalej sa nedarí úradujúcemu majstrovi zo Zvolena, ktorý podľahol doma Martinu 3:4 po nájazdovom rozstrele. 

HK 36 Skalica - HC'05 Banská Bystrica 3:4 (0:0, 1:2, 2:2)

V zápase pred televíznymi kamerami sa od začiatku snažili obe mužstvá produkovať útočný hokej. O vážnejšie ohrozenie Kalembu sa pokúsil v 5. min Jankovič, ale po obídení bystrickej bránky neuspel. Zahrozili aj hostia, no Lunter ani Lamper brankára Lipovského neprekonali. Domáci potom nevyužili od 7. min presilovku pri vylúčení Dolníka. Optická prevaha domácich nestačila, z protiútokov boli nebezpečnejší hostia, čo ukázali v 14. min, kedy dvakrát musel zasahovať Lipovský. Dobrú príležitosť v 15. min spálil domáci Preisinger. Svoju presilovku nevyužili ani hostia pri vylúčení Šátka. V 18. min pekne potiahol puk Obdržálek ale jeho strela Kalembu neprekvapila. Vzápätí po rýchlej akcii hostí mal gól na hokejke Melan, ale trafil len skalického gólmana. Prvá tretina priniesla rušný hokej, chýbali len góly. 

Na začiatku druhej tretiny mal dve dobré šance domáci Jankovič, ale neuspel, a strela obrancu Srnca v 23. min sa len obtrela o konštrukciu bránky hostí. Za hostí mal potom dve dobré šance Kafka, ale skončili bez gólového efektu. Prvý gól zápasu padol v 29. min, keď Rosandič zblízka premenil prihrávku Hudeca. Domáci po inkasovanom góle znervózneli, viazla im kombinácia. Vyrovnania sa Skaličania predsa len dočkali, keď v 32. min pri vylúčení Rosandiča peknú prihrávku Laža biliardovo zužitkoval Obdržálek. Vzápätí hrali presilovku aj hostia a vylúčenie Preisingera bleskovo potrestali, keď po desiatich sekundách strelu Saracina od modrej Hudec tečoval na 1:2. V 34. min boli vylúčení dvaja hráči hostí, ale Skaličania presilovku 5:3 gólovo nedokázali zužitkovať. 

Úvod tretej tretiny vyšiel hosťom. Najskôr v 42. min zvýšil Lunter vedenie hostí na 1:3. V 43. min bol vylúčený domáci Školiak a vzápätí aj Trška a hostia bleskovo využili presilovku 5:3, keď strelou od modrej skóroval White. Po tomto góle Lipovského v domácej bránke vystriedal Patrik Romančík. Domácim sa vôbec nedarilo, nedokázali sa presadiť proti dobre organizovanej obrane hostí. V 47. min sa napokon podarilo znížiť Školiakovi na 2:4. Po skalickom góle nasledovala séria vylúčení a v hre 4:4 sa v 51. min gólovo presadil Trška a znížil na rozdiel jedného gólu. Skaličania si už v ďalšom priebehu zápasu nevypracovali žiadnu vyloženú streleckú príležitosť. Hostia kontrolou stredného pásma sa snažili udržať jednogólové vedenie. Štyridsaťjeden sekúnd pred koncom tretej tretiny Skaličania odvolali brankára, ale v power-play úspešní neboli a tak si tri body zo Záhoria odvážajú obetavo hrajúci Banskobystričania.

HK 36 Skalica - HC'05 Banská Bystrica 3:4 (0:0, 1:2, 2:2

Góly: 32. Obdržálek, 47. Školiak, 51. Trška - 29. Rosandič, 32. Hudec, 42. Lunter, 44. White. Rozhodovali: Lokšík - Šefčík, Výleta, vylúčení: 8:9, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, striedanie: 44. Romančík za Lipovského (Skalica), 1410 divákov

Hlasy po zápase: 
Štefan Mega, asistent trénera Skalice: "My sme do dnešného zápasu nastúpili s tým, že hráme doma, chceli sme hrať nátlakový hokej. Chceli sme zvíťaziť, ale nepodarilo sa nám to. Banská Bystrica hrala veľmi dobre. Dá sa povedať, že o zápase z nášho pohľadu rozhodli presilovky, nevyužili sme hru 5:3, naopak súper takúto šancu využil. Tiež prišli z našej strany zbytočné vylúčenia v druhej tretine, keď sme vyrovnali na 1:1. Priebeh zápasu sa nám už potom nepodarili zvrátiť napriek tlaku v poslednej desaťminútovke."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Dá sa povedať, že až na prvých a posledných 10 minút zápasu sme hrali to, čo sme chceli. Dostali sme sa do vedenia 4:1, potom sme nepochopiteľne poľavili a dostali súpera do hry. V rozhodujúcich chvíľach, keď mal súper tlak sme ukázali charakter a chlapci to zvládli. Sú to pre nás veľmi dôležité body."

HC Košice - MsHK DOXXbet Žilina 4:3 (3:2, 0:0, 1:1)

Úvodná tretina priniesla v košickej Steel aréne päťgólové hody. V 6. minúte sa presadil domáci obranca Chovan, ktorý strelou do protipohybu prekvapil Laca - 1:0. Hostia odpovedali po tvrdej strele Kloudu, ktorý v 7. minúte poslal puk k pravej žrdi košickej bránky - 1:1. Misky váh na žilinskú stranu mohli v 10. minúte nakloniť Filip Novák i Kropáč, ale Hylák sa prezentoval dobrými zákrokmi. Počas domácej presilovky bol blízko ku gólu Jenčík, zblízka neprestrelil Laca. V 18. minúte zahrmelo na opačnej strane, keď Buc potrestal ľahkovážnosť domácej defenzívy a vymietol ľavý horný roh domácej bránky - 1:2. Už o niekoľko sekúnd neskôr Slovák ideálnou prihrávkou vyzval k zakončeniu Spilara a ten sa zoči-voči Lacovi nepomýlil - 2:2. O ďalších 41 sekúnd neskôr Sluka nedovolene atakoval unikajúceho Konečného a hlavný arbiter nariadil trestné strieľanie. Domáci krídelník si položil žilinského gólmana na ľad a strelou pod vrchnú žŕdku upravil na 3:2. 

Do druhej dvadsaťminútovky nastúpili obidve družstvá s odhodlaním, dobre sa pohybovali, bránili a pokúšali sa o rýchle kontry. Prvú vážnejšiu príležitosť si vypracovali hostia v 27. minúte, keď počas početnej výhody nebezpečne vypálil Šterbák. Z okamžitého protiútoku preveril pozornosť Laca Sojčík, stav sa nezmenil. V 33. minúte Bajaník poslal pred Hylákovu bránku strieľanú prihrávku, no Buc nepochopiteľne netrafil odkrytú bránku. O dve minúty neskôr sa predviedol Hylák pri Drevenákovom zakončení, keď sa dokázal bleskovo presunúť. Na začiatku 36. minúty oslabil "oceliarov" kapitán Štrbák, keď dostal trest 5 minút plus do konca zápasu, ale hostia ponúknutú výhodu nevyužili. Naopak mohli inkasovať po príležitostiach Jenčíka a Ladislava Nagya.

Na začiatku tretieho dejstva si domáci aj vďaka presilovej hre vytvorili tlak, šance Biceka, Nagya a Spilara však zostali nevyužité. "Vlci" dobre zhusťovali priestor pred svojim gólmanom a v 46. minúte po ojedinelej zrovnal na dva razy Varga - 3:3. O minútu neskôr sa hosťom zo Žiliny podarilo takmer streliť štvrtý gól, strela Filipa Nováka vypadla košickému brankárovi, no vzápätí puk stihol zakryť pred bránkovou čiarou. Vzápätí pálil i Varga a na opačnej strane vystrašil Laca Sojčík. V 53. minúte sa Bartoš obtočil okolo bránky hostí, bekhendom posielal prihrávku pred Laca a žilinský obranca si nechtiac vrazil puk do siete - 4:3. V závere hostia odvolali brankára, ale stav sa už nezmenil.

HC Košice - MsHK DOXXbet Žilina 4:3 (3:2, 0:0, 1:1)

Góly: 6. Chovan, 19. Spilar, 20. Konečný (tr. str.), 53. Bartoš - 7. Klouda, 18. Buc, 46. Varga. Rozhodovali: T. Orolin - M. Korba, Rovenský, vylúčení: 5:8, navyše: Štrbák (HC Košice) 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, striedanie: 21. Hrnka (HC Košice) zapojil sa hry, 3281 divákov

Hlasy po zápase:
Anton Tomko, tréner Košíc: "Vedeli sme, že Žilina hrá na ihriskách súpera organizovane, veľmi húževnato a bojovne. Neboli sme spokojní s nástupom do zápasu, prehrávali sme 1:2, nakoniec sme otočili na 3:2. Napriek tomu sme si museli po úvodnej tretine ako sa povie trošku vyčistiť stôl. Malo to taký účinok, že sme začali faulovať, pričom sme mali vylúčených štyroch hráčov na dve minúty a bol tam i jeden päťminútový trest. Stálo nás to veľa síl a útoky boli rozhádzané. V treťom dejstve súper vyrovnal, no dali sme štvrtý gól a udržali tento výsledok až do konca."

Jan Neliba, tréner Žiliny: "Vedeli sme Košice sú veľmi kvalitný tím. Zvolili sme si taktiku a obrátili zápas. Za stavu 2:1 sme mohli súperovi odskočiť, keď sme mali dve vyložené šance. Urobili sme však dve hrubé chyby a Košičania išli do vedenia. Potom sme to ako tak zrovnali, ale rozhodol nešťastný gól. Musím pochváliť mužstvo za bojovnosť a samozrejme pogratulovať súperovi."

HKM Zvolen - MHC Mountfield Martin 3:4 pp a sn (2:0, 0:1, 1:2 - 0:0, 0:1)

Nečakane rýchly úvod, keď prvý gól padol už v 14. sekunde stretnutia. Juraško nahodil puk na bránku Šúreka, ten ho nekontroloval a Brabencovi nebránilo zasunúť puk do siete. V 5. minúte sa prezentoval tvrdou strelou Baláž. Potom mal v 10. minúte veľkú šancu Huňady, no netrafil odkrytú bránku hostí. V 12. minúte hral Martin presilovú hru, obranca Smrek urobil chybu na modrej čiare, no sólový únik Podkonický nevyužil. Potom sa v 16. minúte individuálne prekorčuľoval cez útočné pásmo Chovan a nebezpečne vystrelil na Šúreka, ktorý skvele zasiahol. V 17. minúte z medzikružia strelou švihom prekonáva Šúreka opäť Brabenec, ktorý využil prihrávku Petra Zuzina. 

Martin v druhej tretine zvýšil iniciatívu. V 24. minúte nebezpečne rozohral prvý útok Markovič-Beran a Fujerík ohrozil bránku Šimka. Potom nasledovala presilovka Martina, no domáci sa ubránili. V 25. minúte bol vylúčený hráč hostí a domáci hrali svoju prvú presilovku a 13 sekúnd dokonca 5:3, no nevyužili to. Podkonický urobil chybu na útočnej modrej čiare, Dírer naskočil na ľadovú plochu z trestnej lavice, puk sa mu dostal priamo na hokejku a sám ponad Šimkove pravé rameno strieľa kontaktný gól hostí. 

Martin sa i v tretej tretine snažil o vyrovnanie. Na ľade sa však viac bojuje, ako hrá a pribúdajú vylúčenia na oboch stranách. V 53. minúte Zvolen strieľa tretí gól po prieniku Zuzina a jeho následnej strele, ktorú vyráža brankár pred seba a Podkonický bez problémov zakončuje. V 56. minúte Beran znižuje na 3:2 po prihrávke Ďatelinku a pri záverečnej power play Ďatelinka vyrovnáva na 3:3. V predĺžení gól nepadol a v samostatných nájazdoch rozhodol Beran.

HKM Zvolen - MHC Mountfield Martin 3:4 pp a sn (2:0, 0:1, 1:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 1., 17. Barbenec, 53. Podkonický - 37. Dírer, 56. Beran, 60. Ďatelinka, samostatný nájazd Beran. Rozhodovali: Štefík, Kubuš - Jobbágy, Smerek, vylúčení: 7:6, navyše: Chovan 10 minút za zhodenie rukavíc - Zlocha 10 minút za nešportové správanie, Šugár 10 minút za zhodenie rukavíc, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 1097 divákov

Hlasy po zápase:
Daniel Babka, tréner MHC: "My sme dostali smolný gól už v 1. minúte s druhý z nepokrytého priestoru medzi kruhmi. V druhej tretine sme zvýšili tlak, hralo sa v strednom pásme a vyhrali sme ju. V tretej tretine sme sa zmobilizovali a dali sme dva góly. V predĺžení sme mali niekoľko prečíslení, ale neskórovali sme. Pri trestných strieľaniach sme boli šťastnejší."

Ľubomír Oslizlo, tréner Zvolena: "U nás je to rovnaké. Dobre sme to rozohrali, viedli sme 2:0. Dostali sme však gól pri našej presilovke, no hneď sme zvýšili, no nepochopiteľné chyby a vylúčenia nás stáli veľa síl a súper v závere vyrovnal. Martin bol v nájazdoch šťastnejší."

HK Poprad – HK Nitra 0:1 pp a sn sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Prvá tretina gól nepriniesla Oba tímy disponovali pozornou obrannou hrou a nepúšťali súpera do väčších šancí. Nitrania skúšali pozornosť Sidora len sporadicky a Popradčania mali väčšie šance azda len vo vlastnom oslabení, keď najskôr Lapšanský puk v brejkovej situácii nespracoval a Stalsova koncovka skončila mimo.

Ani v druhej časti sa obraz hry nezmenil. Obrany dominovali a naďalej väčšie šance diváci nesledovali. V 32 min sám pred odkrytou bránou neuspel Lapšanský a opečiatkoval žrď, na opačnej strane zaujala bomba Mila od modrej, ktorá len tak presvišťala okolo Sidora. V 40 min. v prečíslení po Bellušovom pase Kristan zamedzil otvoriť skóre Nagyovi.

Prvý gól stretnutie aj naďalej visel na vlásku. Najskôr Tomášovi Sýkorovi nevyšiel blafák, vzápätí na opačnej strane zahrmelo po Piačkovom zakončení, chaos v bránkovisku však „kamzíci“ včas zažehnali. Keď v obrovskej šanci v 59. min stroskotal aj Mlynarovič, zápas sa prehupol až do predĺženia. V ňom gól padol, ale opäť neregulárny, rozhodnúť tak museli až samostatné nájazdy, v ktorých víťazný gól zaznamenal Tománek a Nitra z Popradu vezie 2 body.

HK Poprad – HK Nitra 0:1 pp a sn sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1

Gól: rozhodujúci nájazd Tománek. Rozhodovali: M. Novák, Gajan, Tornay, vylúčení: 1:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1743 divákov

Hlasy po zápase:
Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "Začiatok nebol optimálny, v prvej časti sme boli slabší na puku. Odvtedy sa hra zrýchlila Vytvorili sme si šance, no nebolo nám súdené dať gól. Trestné strieľania vyšli lepšie súperovi."
 
Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Začiatok bol opatrný, oba tímy poctivo bránili. Mužstvo som musel upozorňovať, aby sme ostali ostražití aj za bezgólového stavu. Tománek po závare v predĺžení mohol byť aj smolným hrdinom." 
 
ŠHK 37 Piešťany – Dukla Trenčín 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Piešťany v uplynulej sezóne s Trenčínom doma ani raz nebodovali. Zmeniť to chceli už v úvodných sekundách, ale Lašák si dal na dorážku pozor. Obe mužstvá pozorne bránili a o šance bola núdza. Všetko sa zmenilo pri presilovke Piešťan, ale Lašák svojich podržal. Z ojedinelej vážnejšej akcie udrelo na druhej strane, keď puk vyviezol Pavlikovský, zasekol ho, prihral pod seba na Komíneka a ten z prvej prepálil Tomeka – 0:1.

Druhú tretinu otvoril strelou Lelkeš, ale Lašák nepustil puk pomedzi betóny. Piešťany hrali ďalšie presilovky a v tej tretej sa po závare už-už tešili, ale proti Holovičovej zadovke bola ľavá žrď. Ta istá žrď zazvonila aj pri nariadenom trestnom strieľaní, ktoré realizoval Románek. Ako sa využívajú presilovky ukázali domácim Trenčania, tí svoju využili, keď sa po biliardovej akcii presadil pred Tomekom Kútny. Piešťany sa nakoniec gólu dočkali, keď Bartánus vyzvŕtal za bránkou dvojicu obrancov, našiel pred bránkou Mišuru, ktorý bekendom znížil – 1:2. Následne obe mužstvá mali možnosť presilovky, ale nevyužili ju.

Domáci začali záverečnú časť aktívnejšie, ale strely prišli z hokejok Trenčanov, Tomek bol pozorný. Vyrovnanie mali domáci na dosah po Melichárkovej strele, vyrazený puk Lašákom však hráči Dukly odpratali skôr, ako sa k nemu dostal Románek. Trečnaia hrozili sporadicky a skôr propagačnými strelami ako Kútny, či Lintner. V závere dostali domáci možnosť štvorminútovej presilovky pri vylúčení Lintnera, ale prakticky v nej Lašáka neohrozili, a tak si Trenčín pripísal štvrté víťazstvo v rade.

ŠHK 37 Piešťany – Dukla Trenčín 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 34. Mišura - 17. Komínek, 32. Kútny. Rozhodovali: J. Konc, Bundil - Kacej, M. Orolin, vylúčení: 3:8, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1805 divákov

Hlasy trénerov:
Milan Klement, tréner Piešťan: "Z našej strane boli prvé dve tretiny dobré. Vytknúť môžem jedine zbytočný druhý gól a to, že sme v presilovkách nedotlačili puk do siete. Trenčín dnes hral veľmi rozumne. V záverečnej tretine máme šesť minút presilovky a nie sme schopní sa dostať do pásma. Gratulujem súperovi."

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Ukončili sme sériu zápasov na ľade súpera a som rád, že sme to zvládli bodovo aj herne. Za dnešný výkon si mužstvo zaslúži pochvalu za dodržiavanie taktiky a systému, na akom sme sa dohodli. Základným kameňom bol výkon brankára a bojovnosť mladých hráčov. Tento zápas sme ubojovali. Chválim celé mužstvo."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies