Košice zdolali v 17. kole Corgoň ligy Senicu

NETKY.SK • 9 November 2013, 16:09 • 2 min
Košice zdolali v 17. kole Corgoň ligy Senicu

KOŠICE - Košičania rozhodli o svojom triumfe vďaka trom gólom už v prvom polčase.

slovakia

left justify in out

Futbalisti MFK Košice vyhrali v prvom sobotňajšom dueli 17. kola futbalovej Corgoň ligy na svojom trávniku nad FK Senica 3:1.
Košičania rozhodli o svojom triumfe vďaka trom gólom už v prvom polčase.

MFK Košice - FK Senica 3:1 (3:0)
Góly: 4., 38. Viazanko, 31. Duda (z 11 m) - 81. Diarrassouba. Rozhodoval: Valášek, ŽK: Šinglár, O. Diaby - Ventura, Roberto, Pavlík, Jirásek, 1620 divákov. MFK Košice: Ružinský – Kavka, Viazanko, Bašista, Ostojič – Duda (90. Haskič), Šinglár, Korijkov, Pačinda (76. Gáll) – O. Diaby (87. Skvašík), Novák FK Senica: Šulla – Pavlík, Roberto (70. Diarrassouba), Križko, Kalabiška -  Diviš, Ventura (64. Jirásek), Kóňa, Hiago – Kosorin (85. Tsoumou), Piroska

V prvom polčase Košičania úplne ovládli hru a vypracovali si množstvo gólových šancí. Už v 4. minúte obrancovia hostí odvrátili loptu z pokutového územia, ale z druhej vlny Viazanko strelou z dvadsiatich metrov otvoril skóre - 1:0. V 10. minúte mohli domáci svoje vedenie zvýšiť, keď Novák po úniku prihral úplne voľnému Diabymu, ale ten váhal so streľbou a loptu mu Seničania vzali. V 16. minúte si na centrovanú loptu nabehol Ostojič, ale jeho pokus skončil len brvne hosťujúcej brány. O 7 minút neskôr mieril domáci Duda vysoko nad, ale vynahradil si to v 31. minúte z pokutového kopu, ktorý hlavný rozhodca zapískal po faule Roberta na Pačindu v šestnástke. Hostia po prvý raz ohrozili Ružinského až v 34. minúte, Piroska však mieril vysoko nad. O štyri minúty nato predviedli domáci rýchly protiútok, Novák prihral zľava voľnému Viazankovi a ten svoje sólo chladnokrvne premenil - 3:0. Po zmene strán hostia zrýchlili hru, spresnili rozohrávku a častejšie sa dostávali pred košickú bránu. Domáci sa spoliehali už len na rýchle protiútoky a v 55. minúte sa mohli dopracovať k štvrtému gólu. Pačinda sám pred bránou však mieril vedľa. V 66. minúte sa pre zmenu Novák pokúsil o strelu, ale lopta len presvišťala nad brvnom Šullovej brány. V 70. minúte zahrával hosťujúci Piroska priamy kop, ale aj domáci brankár Ružinský si pripísal dobrý zákrok a pri ľavej žrdi zachránil gól. Vzápätí netrafil z dobrej pozície ani Križko. Hostia sa predsa len dočkali presného zásahu, keď v záverečnom tlaku Ružinský podbehol centrovanú loptu a Diarrassouba hlavou znížil na 1:3.
Radoslav Látal, tréner Košíc: "Dobre sme sa na svojho súpera pripravili. Vyšiel nám vstup do stretnutia, prehustili sme stred, čo sa nám javilo ako najvhodnejšia alternatíva. Strelili sme tri góly, ale šancí sme mali aj na viac. Po zmene strán sme sa dostali pod tlak. Ak by dal Pačinda na 4:0, bolo by po zápase. V závere nám dochádzali sily, ale zvládli sme to."
Eduard Pagáč, tréner Senice: "Bol to zápas dvoch diametrálne odlišných polčasov. V tom prvom sme mali zlý vstup do súboja, hráči mali slabé nasadenie v osobných súbojoch a boli nedôrazní. V druhom polčase sme naopak hrali agresívne, v útoku aktívne a mali sme dostatok šancí na to, aby sme sa pokúsili o lepší výsledok. Gól sa nám podarilo dať až v závere. Z chýb sa musíme čo najskôr poučiť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona