Košice: Z usmrtenia polícia obvinila 18-ročného vodiča

NETKY.SK • 13 Júl 2018, 12:51 • 2 min
Košice: Z usmrtenia polícia obvinila 18-ročného vodiča

KOŠICE – Z prečinu usmrtenia obvinil policajný vyšetrovateľ 18-ročného Košičana, ktorý mal ako vodič vozidla zn. BMW v polovici februára spôsobiť na Južnej triede v Košiciach dopravnú nehodu.

slovakia

left justify in out

Po zrážke s vozidlom zn. Renault jeho 62-ročný vodič utrpel ťažké zranenia, ktorým o dva mesiace podľahol. Informovala o tom v piatok košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

 

Podľa doterajšieho vyšetrovania mladík smeroval 16. februára od mosta VSS do centra mesta, pričom za križovatkou s Ulicou Milosrdenstva "sa plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, neprispôsobil rýchlosť jazdy najmä svojím schopnostiam, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky," v dôsledku čoho narazil do pred ním idúceho auta. Po náraze druhé vozidlo odrazilo mimo vozovku, kde bočnou časťou narazilo do stromu. Vodič BMW, ktorý mal vodičské oprávnenie necelé dva mesiace, sa pri nehode nezranil.

 

 

img

Foto: Polícia

 

 

Požitie alkoholu sa ani u jedného z vodičov nezistilo. "Vyšetrovanie udalosti naďalej prebieha. Obvinenému mladému vodičovi hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," uviedla Mésarová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies