Košice: V meste sa začala pravidelná celoplošná deratizácia

NETKY.SK • 15 Október 2022, 08:21 • 2 min
Košice: V meste sa začala pravidelná celoplošná deratizácia

KOŠICE - V Košiciach sa v týchto dňoch začala pravidelná celoplošná deratizácia verejných priestranstiev, ktorá potrvá do 10. novembra. Nariadil ju Regionálny úrad verejného zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke. Hlavným cieľom je ochrana zdravia obyvateľstva pred nebezpečenstvom šírenia hromadného prenosného ochorenia. "Nariadenie sa týka mestských častí na celom území mesta v objektoch, ktoré majú v správe alebo vo vlastníctve a na verejných priestranstvách, prostredníctvom subjektov oprávnených na profesionálne vykonávanie regulácie živočíšnych škodcov," uvádza s tým, že mesto Košice bude deratizáciu zabezpečovať na zberných miestach komunálneho odpadu a na verejnom priestranstve v ich najbližšom okolí. Povinnosť sa vzťahuje aj na fyzické osoby a podnikateľov. Právnické osoby a fyzické osoby - podnikatelia majú deratizáciu zabezpečiť v ich alebo nimi užívaných a spravovaných objektoch, kanalizačných a kolektorových rozvodoch a areáloch určených na podnikanie a bývanie. Týka sa to aj školských a zdravotníckych zariadení, zariadení sociálnych služieb, bytových a polyfunkčných domov, skladov a skládok odpadov. "Potvrdenie o vykonaní deratizácie je potrebné uchovať po dobu troch mesiacov," pripomína magistrát. Fyzické osoby majú zabezpečiť deratizáciu v rodinných či bytových domov a na pozemkoch, ktoré majú vo vlastníctve alebo v užívaní, ako aj v objektoch využívaných na chov hospodárskych zvierat. Potvrdenie o profesionálnom vykonaní deratizácie alebo pokladničný blok o kúpe prípravku, ktorý na to použili, je pre prípad kontroly potrebné uchovať tri mesiace. Podrobné informácie sú zverejnené na webovej stránke košického RÚVZ.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies