Košice uvidia počas MS 2019 aj štvrťfinále

NETKY.SK • 10 Február 2015, 08:53 • 2 min
Košice uvidia počas MS 2019 aj štvrťfinále

KOŠICE - Ak na májovom kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) definitívne pridelia hokejové majstrovstvá sveta 2019 Slovensku, na rozdiel od šampionátu 2011 uvidia štvrťfinálové duely aj v Košiciach.

slovakia

left justify in out

Pred štyrmi rokmi sa konala kompletná vyraďovacia fáza v Bratislave. "My sa na majstrovstvá sveta tešíme aj preto, lebo sa zmenil ich model na dve viacčlenné skupiny, čo znamená, že štvrťfinále, ktoré sme tu naposledy nemali, máme teraz isté. O tom, či u nás odohrá slovenský tím nejaké zápasy, rozhodne SZĽH, on v tomto má rozhodujúce slovo. Každopádne to, že máme štvrťfinále, je pre nás obrovské plus," povedal pre utorkové vydanie denníka Korzár generálny manažér Steel arény Igor Havrila.

 

Koncom februára zavítajú na košický Štadión Ladislava Trojáka zástupcovia IIHF a skontrolujú pripravenosť na šampionát. Vo švajčiarskom Zürichu už majú od konca minulého roka kompletný projekt s podkladmi o košickej i bratislavskej hale. Igor Havrila už má predstavu, čo bude členov komisie IIHF zaujímať. "Určite si pozrú šatne, tréningovú halu, zázemie a budú sa pýtať, čo by som chcel zlepšiť. Oni však už majú kompletný projekt, ktorý im predložil SZĽH, lebo už u nás boli koncom roka 2014 a my sme im pripravili určité podklady, aby sme vôbec mohli ísť do cyklu o majstrovstvá sveta. Keďže sa Švajčiari vzdali kandidatúry, tak to na 95 percent máme, len si ešte počkáme na potvrdenie, ktoré príde v máji," prezradil pre Korzár Havrila.

 

V Košiciach by chceli pred MS zrekonštruovať priľahlý hotel, na práce už majú aj stavebné povolenie. Vylepšiť by chceli aj svetelný park v hale. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies