Košice sú v hokejovej extralige naďalej stopercentné

NETKY.SK • 22 September 2013, 20:36 • 2 min
Košice sú v hokejovej extralige naďalej stopercentné

BRATISLAVA - Oceliari si doma poradili s Martinom, Banská Bystrica zdolala Poprad.

slovakia

left justify in out

Hokejisti HC Košice sú aj po 4. kole bez straty bodu na čele slovenskej Tipsport extraligy.
Košičania si v nedeľu na domácom ľade poradili s  MHC Mountfield Martin 3:1.
Hráči HC'05 B. Bystrica vyhrali v úvodnom nedeľňajšom dueli nad HK Poprad 5:2. Domáci rozhodli o svojom triumfe už v prvej polovici duelu, Popradčania sú po prehre na dne tabuľky najvyššej súťaže.
4. kolo hokejovej extraligy

HC'05 B. Bystrica- HK Poprad 5:2 (2:1, 3:0, 0:1) Góly: 3. Kafka, 5. Saracino, 21. Matúš Chovan, 23. White, 35. Meland - 19. Kroták, 50. T. Sýkora. Rozhodcovia D. Konc, Stano - Gajan, R. Gavalier, vylúčení 9:6, presilovky 3:0, v oslabení 0:0, zmeny: 49. navyše Predajniansky - 23. Srnec za Sidora, 1298 divákov.
HC'05 B. Bystrica: Kalemba - Meland, Saracino, Bambúch, Styk, Zošiak, Rosandič, - Lamper, Heizer, Matúš Chovan - Kafka, White, Handlovský - Macík, Hudec, Kadura - Dolník, Hegyi, Fajčák HK Poprad: Sidor - Fabian, Suchý, Kasík, McNamara, Kurali, D. Brejčák - Kroták, Mlynarovič, Lapšanský - Drábek, Jabrocký, T. Sýkora - Paločko, Takáč, Nagy - Belluš, Gápa

V rohatom derby, ako sa zvykli nazývať zápasy 'baranov' proti 'kamzíkom', sa pokúšali obe mužstvá nadviazať na premiérové víťazstvá v tomto ročníku z minulého kola. Domáci sa naň naladili oveľa lepšie, vydarené úvody prvých dvoch tretín spôsobili, že pred treťou časťou viedli už o štyri góly. Schuti si zastrieľali najmä v druhej tretine, po štvrtom góle dokonca vyhnali z bránky Popradu Sidora,, no ani Srnec si do klaksónu neudržal čisté konto. Všetkých päť gólov Bystričanov sa podobalo ako vajce vajcu, vždy im predchádzala presná nahrávka pred bránku s voľným strelcom, takto sa o góly postarali Kafka, Saracino, Matúš Chovan, White i Meland. Trom gólom napomohli presilovky so stopercentnou výťažnosťou. Popradčania si nezaslúžili toľký prídel, no spôsobili si to sami svojou neschopnosťou prekonať Kalembu. Takú strelu, akú v 19. min vyslal pod žŕdku Kroták už v spŕške nepresných, alebo málo dôrazných pokusov nezopakovali. Rozkývaná muška hostí sa vyplavila hlavne v presilovkách o dvoch hráčov, k dispozícii mali v dvoch dovedna vyše tri minúty a žŕdka Krotáka v jednej z nich v 26. min bola len chabým vyjadrením ich kombinačných schopností. V tretej tretine po faule Fajčáka nepremenil trestné strieľanie T. Sýkora a 'kamzíci' sa tak neodvratne nasmerovali na jasnú prehre. V 50. min strelil druhý gól hostí po nenápadnej akcii T. Sýkora a už len nepatrne zmiernil rozdiel v skóre.
Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Dobrý vstup do zápasu nám zbrzdili zbytočné fauly. Ľahkovážnosťou sme si vývin skomplikovali, súpera púšťali do hry. Vyšli nám presilovky, zachytal nám Kalemba, no máme čo zlepšovať. Dôležité je pre nás víťazstvo, hrali sme miestami dobre, inokedy zle, jednoducho, nemôžeme zabudnúť na to, čo si povieme."
Milan Jančuška, kouč Popradu: "Neuveriteľný zápas pre mňa, s katastrofálnymi vstupmi do prvých dvoch tretín. Benevolentnosť, hra do tela s faulami, po ktorých sme v oslabení inkasovali boli na našu škodu. Toľko šancí, vrátane trestného strieľania, nevyužité presilovky o dvoch hráčov,  úplne sme zlyhali v koncovke, s nedôrazom v zakončení, som vrcholne nespokojný s výkonom."

HC Košice - MHC Mountfield Martin 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)       Góly: 32. Cebák, 40. Bicek, 42. Pašek - 36. Dírer. Vylúčení: 5:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: J. Konc – Smrek, Sčensný, 3566 divákov.
HC Košice: Hylák - Cebák, Štrbák, Novák, Šeda, Deyl, Macejko - Jenčík, Pašek, Nagy - Bicek, Marcinko, Sojčík - Spilar, Bartoš, Matis - Hrnka, Slovák, Jokeľ MHC: Dzubina - Matejka, Ďatelinka, Novotný, Brcko, Pacalaj, Tupý - Markovič, Murček, Važan - Themár, Beran, Cíger - Perniš, Fujerík, Pokrivčák - Žáčik, Dírer, Jurášek

Hneď po úvodnom buly zovreli Košičania svojho súpera v jeho obrannom pásme a vypracovali si niekoľko dobrých gólových šancí. V 2. minúte Nagyovu strelu zblízka Dzubina kryl, o chvíľu nato sa ocitol sám pred bránkou hostí aj Jenčík, ale v ideálnej pozícii neskóroval. V ďalšom priebehu si brankár hostí udržiaval čisté konto, hoci mal čo robiť pri strelách Štrbáka či Nováka. Martin sa proti dôraznej obrane Košičanov dlho nedokázal presadiť a do prvej gólovej šance sa dostal až v 15. minúte. Fujeríkovu strelu však brankár Hylák pokryl. V úvode v druhej tretiny sa preháčkoval až pred Hyláka Markovič, stroskotal však pri zakončení na košickom gólmanovi. Podobne sa domáci brankár nedal prekvapiť ani v 23. minúte pri pokuse Fujeríka. Od 26. minúty hrali Košičania dvakrát po sebe presilovku, ale ani v jednej z nich nedokázali streliť gól. Po polovici stretnutia si zahrali v početnej prevahe aj hostia. V oslabení im ušla dvojica Bartoš - Cebák a druhý menovaný blafákom otvoril skóre duelu - 1:0. V 35. minúte mohli Košičania svoje vedenie zvýšiť, ale Nagy zblízka svoju šancu nepremenil. Na druhej strane sa v podobnej príležitosti nemýlil hosťujúci Dírer a strelou do pravého horného rohu vyrovnal na 1:1. Domáci ťahali jednu útočnú akciu a za druhou a druhý gól prišiel 42 sekúnd pred druhou sirénou, Bicek poslal presnou strelou pod žŕdku Košice opäť do vedenia. Aj v záverečnom dejstve pokračovali domáci v útočnej aktivite. Najskôr spálil v 43. minúte vyloženú šancu Jenčík, ale z následného ďalšieho útoku mieril Pašek presnejšie a zvýšil na 3:1. V 49. minúte mohli Košice svoj náskok zvýšiť, keď sa do protiútoku na útočnej modrej dostal Nagy, ale Dzubinu neprekonal. Hostia až v závere podnikli niekoľko brejkov. V dobrej príležitosti sa ocitol Markovič, ale jeho strelu brankár Hylák zneškodnil. Na stave sa do záverečnej sirény už nič nezmenilo, Košice vyhrali nad Martinom 3:1.

Dukla Trenčín - HKM Zvolen 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)       Góly: 26. Petrovický - 39. Škaridlo, 56. Huňadi z tr. strieľania. Rozhodovali: T. Orolín – Snášel, Valach, vylúčení: 2:3, preslovky a oslabenia: 0:0, striedania: od  21. L. Klíma (Trenčín), 1200 divákov.
Dukla Trenčín: Nagy - Lintner, Nemčík, Bagin, Pozník, Čerešňák, Habšuda - Komínek, Pavlikovský, Petrovický – P. Kalus, Broska, M. Kalus - Lipták, Palák, Klíma - Vaculín, Buliš, Nemček HKM Zvolen: Šimko - Pokovič, Juraško, Hraško, Hertl, Ťavoda, Mucha - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, Huňady, Baláž – Ľ. Zuzin, M. Jurík, Síkela – Čanky, Puliš, Ďaloga

Po až príliš pokojnej úvodnej tretine, v ktorej sa nič podstatné neudialo, sa hra rozprúdila až po prvej zmene strán. V 22. minúte Podkonický po sólovom nájazde napálil iba hornú žŕdku, za čo hostia pykali už o 4 minúty, keď Petrovický rutinérskym blafákom otvoril gólový účet a domáci sa ujali vedenia. Tempo hry sa zvýšilo a akcie sa striedali na oboch stranách. Obrany na čele s pozornými brankármi však pracovali spoľahlivo. V závere prostrednej 20-minútovky Trenčania nevyužili dve presilovky za sebou a ich súper ich za to potrestal vyrovnávajúcim gólom Škvaridla v 39. minúte. V 3. tretine obaja súperi čakali so svojou snahou o rozhodnutie duelu až do záverečných minút, ale domácim urobila čiaru cez rozpočet situácia necelých 5 minút pred sirénou, keď Huňadi zužitkoval trestné strieľanie. Vo vyrovnanom zápase tak strhol víťazstvo na zvolenskú stranu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies