Košice sa na jeden mesiac stanú mestom ružových vín

NETKY.SK • 31 Máj 2012, 11:24 • 2 min
Košice sa na jeden mesiac stanú mestom ružových vín

Košice sa na jeden mesiac stanú mestom ružových vín - Cestovanie Tretí ročník podujatia Rosé fest – festival ružového vína, nadväzuje v roku na dva predchádzajúce úspešné ročníky. Dôvodom jeho organizovanie je podpora mesta Košice ako vinárskeho mesta, p

slovakia

left justify in out

img

Tretí ročník podujatia Rosé fest – festival ružového vína, nadväzuje v roku  na dva predchádzajúce úspešné ročníky. „Dôvodom jeho organizovanie je podpora mesta Košice ako vinárskeho mesta,“ povedal o podujatí Ľubomír Čech z organizácie Košice – turizmus.
      Zdôraznil, že Košice boli oddávna spájané s vínom, jeho pestovaním a obchodovaním s ním. Mesto Košice dokonca vlastnilo vinice v tokajskom regióne a vozilo dorobené víno až do Krakova. Festival sme venovali ružovému vínu, pretože je to najpríjemnejšie víno letných terás a pretože ho na Slovensku vieme robiť tak dobre, že je výnimočné medzi množstvom svetových vín,“ doplnil Čech. Snahou organizátorov je, aby raz Košice boli v zahraničí vnímané ako mesto kvalitných a jedinečných služieb, kde je návšteva nezabudnuteľným zážitkom, mestom kam sa oplatí prísť ešte raz, odporučiť ho známym. „Veríme že nájdeme návštevníka, pre ktorého sa naše mesto stane príťažlivým práve pre jeho plné letné terasy ponúkajúce aj júnový rosé fest spojený so živou hudbou, grilovaním, dobrou zábavou a optimistickým pohľadom cez ružové okuliare,“ poznamenal.
      Počas festivalu bude prezentovaná desiatka rôznych ružových vín od popredných slovenských vinárov. „Je to jedinečná šanca povedať Slovákom aj návštevníkom Košíc o kvalite slovenských ružových vín, ktorá je na celosvetovej špičke“, povedal Vladimír Čuchran, majiteľ vinotéky Villa Cassa a autor myšlienky festivalu. Organizátori sa tento rok rozhodli obohatiť festival aj s plenerom výtvarníkov a živými jazzovými koncertmi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies