Košice proti Ceglédu za víťazstvom aj so Zuzanou Žirkovou

NETKY.SK • 7 Február 2017, 09:22 • 2 min
Košice proti Ceglédu za víťazstvom aj so Zuzanou Žirkovou

KOŠICE - Aktuálne piaty tím najvyššej maďarskej súťaže VBW CEKK Cegléd (bilancia 10-4) bude súperom slovenského majstra Good Angels Košice vo štvrťfinále Európskeho pohára FIBA basketbalistiek 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Prvý zápas je na programe vo štvrtok 9. februára o 17.45 v Angels aréne, odveta o týždeň neskôr. "Čaká na nás ťažký protivník, ktorý nepochybne má kvalitu, keďže sa dostal medzi osem najlepších tímov súťaže," upozornil tréner Peter Jankovič a k súperovi, ktorý v osemfinále vyradil lotyšský klub TTT Riga, ďalej poznamenal: "Káder tohto družstva je poskladaný z Maďariek a doplnený dvoma Srbkami. Všetko sa točí okolo piatich hráčok, ktoré trávia na palubovke kvantum času a len na pár minút bývajú prestriedané. Čiže ho charakterizuje úzka rotácia, ale družstvo je dlhší čas pokope a na ihrisku hráčky o sebe vedia. Produkujú svojský basketbal, systémy nehrávajú do konca. Reprezentantka Dóra Medgyessyová má ako stredná rozohrávačka výborný priemer 8,4 asistencie na zápas v Eurocupe."

S podobným súperom, aspoň čo do šírky kádra, sa Košice zrejme stretli aj v osemfinále, v ktorom tesne vyradili francúzsky klub Carolo Basket. "Dajme tomu, že áno, hoci si nemyslím, že majú až taký kvalitný tím. Bude veľmi dôležité zvládnuť situácie jednej proti jednej, postrážiť si obranný doskok, súpera čo najviac unaviť a agresívne atakovať kôš, aby sme získavali fauly," naskicoval cestu k úspechu 36-ročný kouč.

Systém súťaže v play-off velí Košičankám uspieť v prvom zápase - a čo najvyšším rozdielom, aby mohli v odvete kontrolovať postup, čo by bol ideálny scenár. "Pre nás je dôležité najmä zvíťaziť, to je alfa a omega. Potom môžeme riešiť výšku skóre. Nedá sa predsa vyhlásiť, že ideme vyhrať o 30 bodov. Nevyhnutná je pokora a rešpekt k súperovi," hovorí Jankovič, ktorý by mal mať k dispozícii kompletný káder, teda už aj s veteránkou Zuzanou Žirkovou.

 

"Mala by byť pripravená zasiahnuť do zápasu a dať na chvíľu vydýchnuť dievčatám na rozohrávke. Pevne verím, že aj keď len na pár minút, z lavičky nám pomôže najmä svojimi skúsenosťami. Ostatné hráčky sú zdravotne v poriadku," skonštatoval radostne Peter Jankovič.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona