Košice podľahli v samostatných nájazdoch Trenčínu 2:3

NETKY.SK • 21 Október 2012, 18:31 • 2 min
Košice podľahli v samostatných nájazdoch Trenčínu 2:3

Košice podľahli v samostatných nájazdoch Trenčínu 2 3 - Hokej Dukla Trenčín napokon zdolala v samostatných nájazdoch HC Košice 3 2 pp v 13. kole Tipsport extraligy.

slovakia

left justify in out

img

Dukla Trenčín napokon zdolala v samostatných nájazdoch HC Košice 3:2 pp v 13. kole Tipsport extraligy. 

V úvode stretnutia hýrili aktivitou predovšetkým "oceliari", keď už v 2. minúte trafil ľavú žrď hosťujúcej bránky Haščák a o tri minúty neskôr opečiatkoval pravú Richard Huna. Hostia boli nebezpečnejší až počas presilovej hry, no Hyláka prekonali až tesne po nej. Puk za jeho chrbát poslal v 8. minúte center tretieho trenčianskeho útoku Klíma - 0:1. 

V ďalšom priebehu mali domáci hráči k dispozícii početnú výhodu o dvoch hráčov, po viacerých príležitostiach ju nedokázali pretaviť vo vyrovnávajúci gól. Trenčania v úvodnej dvadsaťminútovke pozorne bránili a vyrážali do rýchlych protiútokov, ich šance ale zostali nevyužité. Minútu pred koncom prvej tretiny mohol ešte vyrovnať Deyl, ale puk z jeho hokejky skončil opäť iba na konštrukcii hosťujúcej bránky.

Na začiatku druhého dejstva mal počas presilovej hry domácich gól na hokejke Novotný, Nagy však pohotovo zasiahol a podržal svoj tím. Ešte počas tej istej presilovky nebezpečne vystrelil od modrej čiary Martin Chovan, no brankár hostí znovu zasiahol. V 26. minúte sa ocitol pred Nagym Róbert Huna, zoči-voči ho však nedokázal prekonať. 

Košičania pokračovali v aktivite a v 31. minúte vyrovnal Marcinko, ktorý šikovne tečoval prudkú prihrávku Jenčíka - 1:1. Košická radosť trvala iba 45 sekúnd, pretože Marosz si po individuálnom prieniku poradil nielen s obranou hostí, ale po efektnom blafáku i s brankárom Hylákom - 1:2. Od 38. minúty mali "oceliari" opäť k dispozícii presilovku piatich proti trom, počas ktorej vyrovnal Róbert Huna, keď po prihrávke od Svitanu zakončoval do prázdnej bránky - 2:2.

Košice mohol po prvý raz poslať do vedenia v 44. minúte Mlynarovič, no puk po jeho zakončení zastavil tesne pred bránkovou čiarou a vzápätí si s jeho druhou strelou poradil Nagy. Trenčania sa zamerali na pozornú defenzívu, z ktorej sa pokúšali o rýchle brejky, pričom sa snažili ohroziť Hyláka z každej pozície.

V 54. minúte už domáci priaznivci dvíhali ruky nad hlavy, ale puk z hokejky Róberta Hunu skončil iba na konštrukcii trenčianskej bránky. Do konca tretej dvadsaťminútovky už gól nepadol a na rad prišlo predĺženie. V 62. minúte mohol rozhodnúť o víťazstve Košíc Spilár, ale Nagy si dobre pokryl priestor pri pravej žrdi. Na opačnej strane pohrozil o tri minúty neskôr Tybor, no rozhodlo sa až v samostatných nájazdoch. Dva body pre Trenčín zariadil Tybor.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies