Košice nepodceňujú, Bartoš: Jedna chyba mení sériu

NETKY.SK • 27 Február 2015, 13:05 • 2 min
Košice nepodceňujú, Bartoš: Jedna chyba mení sériu

KOŠICE - Hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HC Košice v sobotu vstupujú do štvrťfinálovej série s najvyššími ambíciami. Počas víkendu v košickej Steel aréne privítajú hokejistov z Piešťan, s ktorými majú v tejto sezóne priaznivú bilanciu - 5 víťazstiev a jedna prehra.

slovakia

left justify in out

Séria prvého tímu s ôsmym po základnej časti extraligy by mala byť jednoznačnou záležitosťou "oceliarov". Proti Piešťanom nastúpili Košičania vo vyraďovacej fáze iba jediný raz, keď v sezóne 2013/2014 triumfovali v semifinále 4:2 na zápasy. "Myslím si, že všetci očakávajú jednoznačné víťazstvá, ale tým, že Piešťany nemajú čo stratiť, tak to bude určite ťažké štvrťfinále. Máme však natoľko skúsené mužstvo a verím, že ak budeme hrať v pohybe i zodpovedne, tak zdoláme tohto náročného súpera. Bude to o našom výkone, chceme vyhrať a bolo by pekné ukončiť sériu čo najskôr," zaželal si útočník Gabriel Spilar, ktorý v posledných dvanástich dueloch zaznamenal rovnaký počet gólov.

 

Po príchode trénerského dua Peter Oremus, Roman Šimíček východniari ešte neprehrali a do play off vstupujú s dvanásťzápasovou víťaznou šnúrou. Piešťany z posledných štyroch duelov vyhrali tri. "Sme radi, že od príchodu trénerov sme začali hrať a držíme si víťaznú šnúru, no vždy je to o zodpovednom výkone. Víťazstvom v základnej časti sme naplnili iba prvú métu, ktorú sme si dali pred sezónou. Je super začínať play off doma, treba však do neho vstúpiť s malou dušičkou a zodpovedne," uviedol Jiří Bicek.

 

Skúsený košický útočník Peter Bartoš napriek papierovým predpokladom očakáva ťažkú sériu. "Každá jedna séria, ktorá sa začína je veľmi náročná a všetci v nej majú sily. Po skončení základnej časti sme mali štyri dni na oddych, pre nás budú dôležité prvé dva zápasy na domácom ľade, musíme ich zvládnuť a odraziť sa od nich. Je potrebné zabudnúť na výsledky po dlhodobej časti, musíme zodpovedne brániť a hrať dopredu, premieňať šance. Jedna malá chyba môže zmeniť celú sériu. Máme tu skúsených hráčov, ktorí už čo to odohrali v play off, musíme byť obozretní a najmä byť pri zemi, ísť od prvého krôčiku vyššie a vyššie," konštatoval Bartoš.

 

Štvrťfinálová séria proti Piešťanom bude mať špecifickú príchuť pre Tibora Kutáleka, ktorý v kúpeľnom meste odohral časť sezóny. "Bude to mať špecifickú príchuť, je to veľká motivácia pre mňa a najmä preto, že budem hrať proti vlastným. Nepočítame s kalkulovaním, vieme, že to nebude ľahké, Piešťany hrajú play off rovnako ako my a začína sa od 0:0. Hrá sa na štyri víťazstvá, takže to nebude jednoduché, myslím si však, že sme na to psychicky i herne pripravení," zdôraznil rodák zo Skalice.

 

Kutálek je so 46-timi (23+23) kanadskými bodmi najproduktívnejším hráčom Košíc. No svojou produktivitou dopomohol predovšetkým Piešťanom k ôsmemu miestu. "Moja pozícia bola na popredných priečkach a ťahali sme to tam ku koncu v dôležitých dueloch, aby sme udržali ôsmu pozíciu, respektíve sa dotiahli na siedmy Martin. S Dušanom Pašekom sme to tam dosť potiahli, bodovali a paradoxom je, že teraz budem hrať proti nim. Taký je šport a mojím zamestnávateľom sú Košice a moje stopercentné výkony i kvality budem musieť predviesť v košickom drese. Verím, že pomôžem chlapcom k postupu cez prvé kolo play off, čo je našou prioritou," povedal odhodlane Kutálek.

 

Štvrťfinále play off odštartuje v sobotu 28. februára v košickej Steel aréne, do Piešťan sa presťahuje 4. marca. Košičania sa budú spoliehať na vyrovnanú brankársku dvojicu Alexandr Hylák (93,30%) a Marcel Melicherčík (93,08%). Z piešťanských brankárov Martin Šúrek, Patrik Rybár má vyššiu úspešnosť zásahov prvý menovaný - 90.07%.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies