Košice nedostali licenciu a nemôžu hrať vo Fortuna lige

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 15:24 • 2 min
Košice nedostali licenciu a nemôžu hrať vo Fortuna lige

BRATISLAVA - Futbalový klub MFK Košice nedostal licenciu pre najvyššiu súťaž z dôvodu nesplnenia finančných kritérií a nemal by v zmysle klubového licenčného systému Slovenského futbalového zväzu účinkovať vo Fortuna lige 2015/2016. Košičanom vyprší platná licencia pre najvyššiu súťaž na konci tohto súťažného ročníka.

slovakia

left justify in out

"Odvolací orgán licenčného konania (OOLK) sa na svojom dnešnom zasadnutí zaoberal odvolaním MFK Košice a potvrdil rozhodnutie Prvostupňového orgánu licenčného konania (POLK) o neudelení licencie pre najvyššiu súťaž z dôvodu nesplnenia finančných kritérií. Toto rozhodnutie je na pôde SFZ konečné. Obidva licenčné orgány sú v zmysle predpisov a noriem SFZ pri svojom rozhodovaní nezávislé. Členovia OOLK v zmysle príslušných článkov Klubového licenčného systému nesmú byť členmi žiadnych iných orgánov SFZ alebo ÚLK, ich zamestnancami, členmi licenčnej administratívy SFZ a ani predstaviteľmi futbalových klubov," uvádza sa na facebookovom profile Slovenského futbalového zväzu.

 

Licenciu od Prvostupňového orgánu licenčného konania (POLK) dostali 28. apríla 2015 Slovan Bratislava, Dunajská Streda, Myjava, Podbrezová, Ružomberok, Senica, Trenčín, Trnava, Zlaté Moravce a Žilina. Podmienky okrem Košíc nesplnila Banská Bystrica, ktorá sa však neodvolala do 14. mája.

 

Neudelenie licencie pre Košice nebude mať vplyv na zostup posledného mužstva Fortuna ligy Dukly Banská Bystrica po skončení súťažného ročníka 2014/2015. "Rozhodnutie OOLK znamená, že Košice nemajú platnú licenciu a bez nej nemôžu v zmysle licenčného systému SFZ účinkovať v novom ročníku Fortuna ligy 2015/2016," uviedol pre agentúru SITA manažér komunikácie a PR SFZ Juraj Čurný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona