Košice majú v hlasovaní šancu získať letecké spojenie s Nemeckom

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 13:15 • 2 min
Košice majú v hlasovaní šancu získať letecké spojenie s Nemeckom

KOŠICE – Košice majú šancu získať pravidelné letecké spojenie s Nemeckom prostredníctvom nízkonákladovej spoločnosti Eurowings, a to už od októbra 2018. Rozhodne sa o tom hlasovaním v rámci kampane "Vote and Fly!", teda "Hlasuj a leť!", v ktorej sú nominované okrem Košíc aj dánsky Aarhus, írsky Cork, nemecký Friedrichshafen, slovinská Ľubľana a nórsky Stavanger.

slovakia

left justify in out

"Široká verejnosť môže prostredníctvom internetovej stránky www.vote-and-fly.com hlasovať od 6. do 12. marca za svoju obľúbenú destináciu. Tri najúspešnejšie destinácie postúpia do finále, ktoré bude prebiehať naživo na sociálnej sieti Facebook 13. marca," informovalo v utorok košické letisko.

 

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Michael Tmej v tejto súvislosti požiadal o podporu obyvateľov nielen košického regiónu, ale celého Slovenska. "Prosím, hlasujte za Košice a pomôžte Slovákom žijúcim v Nemecku cestovať domov častejšie a jednoduchšie. Prosím, hlasujte za Košice a pomôžte nám pritiahnuť do nášho regiónu viac nemeckých turistov, aby mohli objavovať našu krásnu krajinu. Hlasujte za Košice a pomôžte rozvíjať podnikanie vyše 60 nemeckých investorov na východnom Slovensku a podporiť vznik ďalších pracovných miest," uviedol.

 

Košice získali vlani v júni letecké spojenie s nemeckým Kolínom nad Rýnom cez spoločnosť Wizz Air. Tá však 8. februára oznámila, že 14. mája 2018 zruší svoju leteckú základňu na košickom letisku a zruší aj svoju linku do Kolína.

 

Eurowings lieta do vyše 160 destinácií vo viac ako 50 krajinách, v roku 2017 bol vyhlásený za najlepšiu nemeckú aerolinku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies