Košice majú oddnes letecké spojenie s Varšavou

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 08:34 • 2 min
Košice majú oddnes letecké spojenie s Varšavou

KOŠICE – Poľské aerolínie LOT dnes inauguračným letom zaviedli leteckú linku medzi Košicami a Varšavou. Lietať sa bude šesťkrát týždenne s odletom z Košíc o 5.35 h a spiatočným letom z Varšavy o 22.35 h.

slovakia

left justify in out

"Je to prvýkrát, keď bude spojenie medzi Košicami a Varšavou a vôbec medzi Košicami a poľským mestom. Linka Košice – Varšava ponúka minimálne prestupové časy, to znamená, že keď akýkoľvek podnikateľ nastúpi ráno v Košiciach na letisku, tak už doobeda vie absolvovať prvé biznis meetingy a večer sa vie vrátiť späť," uviedol primátor Košíc Richard Raši.

 

Druhý potenciál novej linky vidí primátor v turizme. "Jednak v mobilite našich občanov, pretože cez Varšavské letisko sa budú vedieť dostať do 60 destinácií vo svete, ale veríme, že dotiahneme aj poľských turistov na východné Slovensko," povedal Raši.

 

Podľa Ivety Niňajovej z organizácie Košice – Turizmus je zriadenie linky otvorením Košíc svetu. "Toto spojenie otvára ďalších niekoľko destinácií nielen v Európe, ale v celom svete. Košičania sa môžu veľmi rýchlo dostať do Ázie i Ameriky. Zároveň môžu využiť nové letisko vo Varšave, ktoré je veľmi dostupné. Na jednom podlaží sú všetky brány. Keď človek prestupuje, tak sa vie veľmi rýchlo dostať na prestupový let," uviedla Niňajová, ktorá verí, že nové letecké spojenie pomôže rozvoju turizmu nielen v Košiciach, ale i vo Vysokých Tatrách, nakoľko turisti z Poľska mali dlhodobo problém s prístupom.

 

Sandra Vološinová cestuje do Holandska za prácou. "Nová linka mi uľahčí cestovanie. Bude podľa mňa väčšia konkurencia, nižšie ceny a väčší výber letov," povedala.

 

Letecké spojenie medzi Košicami a Varšavou zabezpečí lietadlo Bombardier Dash Q400 s kapacitu 78 miest. "Let bude trvať hodinu a päť minút," dodal riaditeľ Letiska Košice Michael Tmej.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona