Košice IT Valley má nové vedenie, chce sa zamerať na zvyšovanie odbornosti

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 11:57 • 2 min
Košice IT Valley má nové vedenie, chce sa zamerať na zvyšovanie odbornosti

KOŠICE - Novým predsedom správnej rady klastra Košice IT Valley, ktorý združuje významné IT spoločnosti a prepája ich so vzdelávacími inštitúciami a regiónom, sa stal viceprezident T-Systems Slovakia Juraj Girman.

slovakia

left justify in out

Na poste nahradil Ivana Hrušku zo spoločnosti GlobalLogic, ktorý sa z osobných dôvodov vzdal predsedníctva. K zmene došlo na valnom zhromaždení združenia 23. marca. Košice IT Valley vzniklo v roku 2007 a združuje 44 členov, ktorí sa zameriavajú na posilňovanie IT sektora v regióne východného Slovenska. Ten momentálne zamestnáva viac ako 10.000 ľudí.

 

"Potenciál nevnímame len v neustálom raste, ale aj v zvyšovaní odbornosti a prinášaní nových kompetencií do tohto regiónu. IT Valley vnímame ako ekosystém, ktorý spája región, firmy a vzdelávacie inštitúcie. Je veľmi dôležité, aby tento ekosystém dokonale fungoval," uviedol Girman v súvislosti so svojím zvolením.

 

Zmena sa týka aj výkonného vedenia. Od marca je novým výkonným riaditeľom združenia Pavol Miroššay, ktorý by chcel ešte viac posilniť značku Košice IT Valley. Vo funkcii nadväzuje na pôsobenie Kristíny Kertészovej.

 

"Osobne vidím priestor v ďalšej podpore IT komunity, ktorá sa tu formuje. V dlhodobom horizonte by sme chceli dosiahnuť, aby sa Košice dostali na mapu IT sveta ani nie tak počtom zamestnancov v IT, ale v kvalite ľudí a ich expertíze," uviedol v správe pre TASR. Bývalý predseda Ivan Hruška ostáva pôsobiť v združení ako člen správnej rady.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona