Košice Fest premení amfiteáter na festivalové mestečko

NETKY.SK • 4 Máj 2014, 12:59 • 2 min
Košice Fest premení amfiteáter na festivalové mestečko

KOŠICE - V utorok 6. mája sa košický amfiteáter premení na malé festivalové mestečko.

slovakia

left justify in out

Po niekoľkých mesiacoch ho svojou hudobnou atmosférou oživí KOŠICE FEST. Na pódiu vystúpi Jana Kirschner, Peter Lipa, Milan Lasica, Peter Bič Project, Marián Čekovský, Kristína, Kandráčovci a Lukáš Adamec. Speváčka Jana Kirschner s kapelou pritom vystúpila na sólovom koncerte pred košickým publikom naposledy pred tromi rokmi a vždy sa sem rada vracia.
      

"Košice sú mi veľmi blízke, mám tu veľmi veľa priateľov a vždy sme tu zažili nezabudnuteľné koncerty s výborným publikom. V Košiciach som si dokonca kúpila svoju prvú gitaru a na nej vznikali také pesničky ako Sweet child, Little sister, Modrá alebo album Pelikán a ďalšie," upozornila Kirschner.
      

Peter Lipa a Milan Lasica si pre návštevníkov KOŠICE FEST pripravili špeciálne vystúpenie, s ktorým sa zatiaľ predstavili len v niekoľkých slovenských mestách. Peter Lipa strávil v Košiciach dva roky študentského života. "Rád sa sem vraciam, práve tu som sa naučil hrať na gitare. V košickom amfiku som zažil skvelé chvíle, som veľmi zvedavý, ako je vynovený," konštatoval Lipa.
      

Pestrá zostava kvalitných interpretov v kombinácii s atmosférou novo zrekonštruovaného košického amfiteátra sľubujú podľa organizátorov nezabudnuteľný hudobný zážitok. Brány amfiteátra sa otvoria o 18. hodine a koncert pod otvoreným nebom potrvá do neskorých večerných hodín. KOŠICE FEST pripravila nezisková organizácia KRUK a príspevková organizácia Košické kultúrne centrá K13. Záštitu nad koncertom, ktorý je sprievodným podujatím osláv Dňa mesta Košice, prevzal primátor mesta Košice Richard Raši. 
      

TASR informovala Jana Kopernická z organizačného výboru podujatia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies