Košice Fashion Week 2016 predstaví svetovú i slovenskú módu

NETKY.SK • 9 November 2016, 14:24 • 2 min
Košice Fashion Week 2016 predstaví svetovú i slovenskú módu

KOŠICE – Tretí ročník Košice Fashion Week (KFW) s podtitulom Móda spája svet sa začal dnes v Košiciach. Na módnych prehliadkach sa predstavia úspešní tvorcovia zo Slovenska i okolitých krajín.

slovakia

left justify in out

Novinkou tohtoročného KFW je podľa jeho riaditeľky Karolíny Bosákovej uvedenie celovečerného dokumentárneho filmu Lagerfeld Dôverné, ktorý je portrétom Karla Lagerfelda, ikony svetového módneho priemyslu.

 

V programe sa predstavia kolekcie návrhárok Jitky Klett, Zuzany Hakovej, Idy Sandor, Jaroslavy Wurll Kocanovej či Jany Polak.

 

"Veľa podpory dávame mladým módnym návrhárom zo Slovenska, napríklad v rámci KFW sa predstavia vysokoškolskí študenti z Bratislavy, máme tu zástupcov z Poľska, Českej republiky, takže bude to i o mladých módnych talentoch," uviedla pre TASR Bosáková. So svojou tvorbou sa predstavia i košické školy SOŠ Gemerská a Škola úžitkového výtvarníctva.

 

Súčasťou sprievodného programu bude dočasný predajný stánok s  dizajnovými kúskami.

 

KFW si podľa primátora Košíc Richarda Rašiho našiel za tri roky veľkú divácku podporu. "Je úplne možno aj stredoeurópsky unikát v tom, že môžete vidieť nielen špičkových návrhárov, ale aj to, čo vytvoria Košičania, naše deti, stredná generácia a mnohokrát aj seniori a dostanú svoje modely na móla. Je to o podpore kreativity. Módny priemysel je čisto o kreativite, ale my môžeme vidieť, že tú módu a kreativitu vedia určiť nielen hviezdy módneho priemyslu, ale aj ľudia, ktorí sa k nej dostanú a dostanú príležitosť," dodal Raši.

 

Podujatia KFW sa uskutočnia v Kasárňach/Kulturparku K13 od 9. do 13. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies