Košice čakajú na súpera, Spilar: Je nám to jedno

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 11:32 • 2 min
Košice čakajú na súpera, Spilar: Je nám to jedno

KOŠICE - Košickí hokejisti sa v utorňajšom piatom semifinále play off extraligy proti HK Poprad poriadne zahrali s nervami divákov. Kým v prvej tretine predvádzali na ich pomery podpriemerný hokej, ktorý síce v druhej nabral miernu gradáciu, avšak bez gólového efektu, tak v záverečnom dejstve excelovali a troma gólmi poslali Popradčanov na nútené dovolenky.

slovakia

left justify in out

"Nemali sme to v pláne, chceli sme lepšie začať, ale prvá tretina nám bohužiaľ nevyšla. Mužstvo však ukázalo vnútornú silu a v poslednej tretine dokázalo otočiť zápas," ozrejmil pôvodný plán Košičanov Peter Bartoš. Popradčania svoju snahu v prvej dvadsaťminútovke zaslúžene korunovali dvoma gólmi. "Myslím si, že pod výkon v prvej tretine sa podpísala veľká zodpovednosť každého hráča, ktorý mal vnútorný strach, že niečo pokazí. Pri tom sme asi zabudli korčuľovať a hrali sme zle v obrane. Po prvej prestávke sme sa zlepšili a povedali si, že strach musíme nechať dole v kabíne, bojovať a obrátiť výsledok," konštatoval Bartoš.

 

"Oceliari" prevýšili svojho súpera v záverečnej dvadsaťminútovke aktívnym pohybom a predovšetkým presnými zásahmi. "Obidve série sme hrali na štyri päťky, takže teraz sa nám to vracia, pretože v poslednej časti to tréner stiahol na tri. Boli tam sily a vedeli sme, že ak budeme mať dobrý pohyb, tak Popradčania to nemôžu ukorčuľovať, pretože máme veľké klzisko a celú sezónu sme zvyknutí na korčuľovanie a vyšlo nám to," analyzoval Bartoš, ktorý v 46. minúte asistoval pri vyrovnávajúcom góle Gabriela Spilara na 2:2.

 

Dokonalý obrat, celkovo tretí v semifinálovej sérii, zavŕšil minútu a sedem sekúnd pred koncom zápasu útočník Marek Bartánus. "Pre takéto momenty sa oplatí hrať hokej. Som veľmi rád, že sa mi to podarilo rozhodnúť a nemuseli sme ísť do predĺženia. Videl som pred sebou medzeru, otočil som sa do jazdy vzad a vedel som, že obranca je za mnou. Snažil som sa, aby ma nepreskočil a nemohol mi vypichnúť puk. Potom som bol už na kolenách a musel som rýchlo zakončiť. Som rád, že mi to tam so šťastím padlo," opísal rozhodujúci moment piateho semifinále Bartánus.

 

Košický útočník sa presadil cez brániaceho Štefana Fabiana, ktorý nastúpil na duel so sebazaprením, s bolesťami nedoliečeného členka. "Klobúk dole pred Fabom, pretože to nie je jednoduché nastupovať s takým zranením, ako mal on. Pohyb v korčuli je špecifický a je to veľmi ťažké. Priznám sa, že som si v tej rýchlosti nevšimol, že je to on. Taký je však šport a ja dúfam, že sa dá do poriadku a oddýchne si," povedal na adresu popradského beka Bartánus.

 

Hráči úradujúceho slovenského šampióna predviedli zlé vstupy do stretnutí, ktoré potrebujú odstrániť, aby boli úspešní vo finále play off. "Potom, ak má človek prevahu a nedáva góly, tak to ide do hláv, nôh a rúk. Chvalabohu sme tie góly dali. Ak upustíme z hláv nejaký stres ako i zviazané nohy a ruky, tak si myslím, že vo finále máme veľké šance. Na to sme tu, aby sme sa znova pobili o víťazstvo. Máme tu napríklad hráčov ako Adam Lapšanský, ktorému všetci veríme, že vo finále určite zaberie a dá gól. Je to vynikajúci hráč, čiže určite sa šetrí na finále a my mu držíme palce," uviedol Spilar.

 

Finálovým súperom Košičanov bude jeden z dvoch tímov HK Nitra - HC'05 Bystrica, kde je semifinálová séria po štyroch dueloch zatiaľ nerozhodná 2:2. "Je nám jedno, kto postúpi. Chceli by sme súpera, ktorého porazíme," pousmial sa Spilar a dodal: "Asi si všetci prajeme, aby hrali sedem zápasov. Troška škodoradsoti nezaškodí, samozrejme nech sa trošku vybijú. Myslím si, že ich séria je dosť ťažká." Tím z metropoly východu si zahrá ôsme finále po sebe a celkovo pätnáste. Prvý duel je na programe 1. apríla v Steel aréne (17.00), druhý o deň neskôr opäť v Košiciach (19.30).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies