Košice bez Žirkovej, ale s cieľom potvrdiť postup

NETKY.SK • 24 Január 2017, 15:28 • 2 min
Košice bez Žirkovej, ale s cieľom potvrdiť postup

KOŠICE - Bez zranenej opory Zuzany Žirkovej odcestuje v utorok do Francúzska z Budapešti cez Brusel výprava basketbalistiek Good Angels Košice, na ktoré v stredu čaká odvetný zápas osemfinále Európskeho pohára FIBA 2016/2017 pod košmi tímu Flammes Carolo Basket Ardennes (20.00). Zverenky trénera Petra Jankoviča majú vďaka výbornému prvému zápasu k dobru 19 bodov (doma zvíťazili 83:64), na postup do osmičky najlepších im teda vzhľadom na systém play-off stačí aj prehrať o 18 bodov.

slovakia

left justify in out

"Dievčatám však prízvukujem, že napriek náskoku sa zápas pre nás začne od 0:0. Aj do odvety pôjdeme s cieľom zvíťaziť. Extrémne dôležité bude predovšetkým zachytiť začiatok stretnutia. Nesmieme dovoliť, aby domáce vstúpili do stretnutia tak dobre, ako my doma," uviedol Peter Jankovič.

 

S výnimkou spomenutej rozohrávačky Žirkovej, ktorá si v prvom dueli po tvrdom súperkinom zákroku zranila rameno ľavej streleckej ruky, môžu tréneri využiť vo Francúzsku desať iných hráčok. "Röntgen bol negatívny, uvidíme, čo ukážu výsledky magnetickej rezonancie," podotkol kouč Good Angels na adresu Žirkovej, ktorá v prvom stretnutí nastrieľala 14 bodov.

Jankovič neočakáva vážne zmeny v hre francúzskeho tímu. "Určite však zvolia odlišný prístup," nazdáva sa. "Pôjdu od prvej sekundy tvrdo po víťazstve, na čo sa musíme skoncentrovať. Na prvý zápas sme sa kvalitne pripravili a dievčatá veľkou bojovnosťou ukázali, že chcú postúpiť ďalej. Dúfam, že aj keď napokon možno nie víťazstvom, ale v odvete potvrdíme prenik do ďalšej fázy. V nej narazíme na víťaza lotyšsko-maďarského dvojzápasu VBW CEKK Cegléd - TTT Riga, čiže by na nás čakal ďalší schodný súper a nie nejaký turecký favorit. Aj z tohto pohľadu by bola škoda nevyužiť výborne rozohrané osemfinále," doplnil Peter Jankovič.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies