Košice ako jedno z desiatich miest v SR dostali titul Európske mesto reformácie

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 12:34 • 2 min
Košice ako jedno z desiatich miest v SR dostali titul Európske mesto reformácie

KOŠICE - Košice získali pri príležitosti 500. výročia reformácie ako jedno z desiatich miest na Slovensku ocenenie Európske mesto reformácie.

slovakia

left justify in out

Evanjelická cirkev augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku ho udelila mestám, ktoré zohrali významnú úlohu pri šírení reformácie na území dnešného Slovenska. Informovala o tom dnes hovorkyňa mesta Košice Linda Šnajdárová.

 

Za mesto Košice prevzal čestné označenie Európske mesto reformácie v nedeľu (26.3.) na slávnostných službách Božích v Banskej Štiavnici námestník primátora Martin Petruško. Odovzdal mu ho generálny tajomník Spoločenstva protestantských cirkví v Európe, biskup Michael Bünker a generálny biskup ECAV na Slovensku Miloš Klátik.

 

"Košice sú známe ako mesto tolerancie a dialógu. Sú mestom národnostnej rozmanitosti jeho obyvateľov a ich vzájomnej náboženskej znášanlivosti. Práve v Košiciach vzniklo už pred vyše 20 rokmi Ekumenické spoločenstvo cirkví a náboženských spoločností, ktoré združuje kresťanské a cirkevné spoločenstvá na území mesta. Jedným z jeho zakladajúcich členov je Evanjelická cirkev augsburského vyznania na Slovensku, ktorá sa rozhodla udeliť Košiciam čestný titul Európske mesto reformácie. Vedenie mesta Košice s vďakou prijíma toto ocenenie pre naše mesto," povedal Petruško.

 

Ako dodal pri tejto príležitosti, veria, že podujatia organizované v rámci 500. výročia reformácie prispejú k ďalšiemu zjednocovaniu Košičanov na báze vzájomnej spolupatričnosti, pochopenia a spoločne vynaloženého úsilia smerujúceho k ďalšiemu skvalitňovaniu života v meste.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies