Košičanovi hrozí za drogovú trestnú činnosť desaťročné väzenie

NETKY.SK • 4 Február 2019, 15:58 • 2 min
Košičanovi hrozí za drogovú trestnú činnosť desaťročné väzenie

KOŠICE – Tridsaťšesťročnému Košičanovi hrozí za drogovú trestnú činnosť desaťročné väzenie. Nachádza sa v cele policajného zaistenia s podnetom na jeho vzatie do väzby.

slovakia

left justify in out

O tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová.

 

"Obvinený v sobotu (2.2.) popoludní neoprávnene prechovával na ulici v mestskej časti Košice - Dargovských hrdinov omamné a psychotropné látky. Mal ich vo vrecku bundy. Policajti zaistili dve sklenené trubičky a vrecúško s vysušenými vrcholkami rastliny konope (Canabis), ktoré im Košičan dobrovoľne vydal. Zo zaisteného množstva 660 miligramov by bolo možné pripraviť 13 jednorazových dávok drogy schopných ovplyvniť psychiku užívateľa," uviedla s tým, že vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach ho obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

 

Ďalšieho dílera chytili v Senci

 

Niekoľkomesačná snaha bratislavskej kriminálky sa vyplatila. "Kukláči" zadržali 32-ročného Filipa Č. z okresu Senec, ktorého následne vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi spáchaného závažnejším spôsobom konania.

 

Celkovo bolo v rámci prehliadky v Chorvátskom Grobe zaistených viac ako 140 stôp, pričom z tohto počtu bolo expertíznemu skúmaniu podrobených s prihliadnutím na časové hľadisko len 6 stôp. Zároveň vo vnútorných priestoroch rodinného domu policajti zaistili aj destilačné zariadenie neznámej značky, na ktorom bolo vyrobené presnejšie nezistené množstvo liehu. Za uvedené konanie mu v zmysle trestného zákona hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies