Košičania zvíťazili nad Nitrou 4:2, Ružomberok porazil Bystricu 2:1

NETKY.SK • 28 Júl 2013, 08:55 • 2 min
Košičania zvíťazili nad Nitrou 4:2, Ružomberok porazil Bystricu 2:1

KOŠICE - V poslednom sobotňajšom zápase 3. kola Corgoň ligy Myjava zvíťazila nad Spartakom Trnava 6:2.

slovakia

left justify in out

Ešte pred úvodným hvizdom sa v košickom Čermeli spustil dážď a aj preto sa obidve družstvá v prvých desiatich minútach iba oťukávali. Domáci pohrozili v 14. minúte, na center z rohového kopu si najvyššie vyskočil obranca Bukata a hlavou tesne minul priestor nitrianskej brány. O sedem minút neskôr sa po peknom prieniku ocitol v stopercentnej šanci Duda, nechal však vyniknúť brankára hostí. Hostia sa dostali k slovu v 25. minúte, Tofiloski si po strele Ivančíka postrážil priestor pri pravej žrdi. Skóre stretnutia otvoril domáci obranca Sekulič, ktorý si nabehol na center Dudu a nohou poslal loptu do siete - 1:0. Nitrania pridali smerom dopredu a výsledkom bol v 40. minúte vyrovnávajúci gól Benčíka, ktorý po rohovom kope prekonal hlavou košického gólmana - 1:1. V závere prvého dejstva zahodili ešte šance domácich Viazanko, Haskič a Duda.

Začiatok druhého polčasu vyšiel Košičanom, ktorí sa v 51. minúte po centri Viazanka z ľavej strany a gólovej hlavičke Pačindu znova dostali do najtesnejšieho vedenia - 2:1. O dve minúty neskôr mohol zvýšiť na rozdiel dvoch gólov Haskič, loptu na dlhú nohu však poslal iba do padajúceho Chudého. V 56. minúte však našiel Pačinda z ľavej strany prízemnou prihrávkou voľného Viazanka a ten poslal loptu do opustenej brány - 3:1. Hostia vyslali propagačnú strelu na Tofilokého bránu v 68. minúte z kopačky striedajúceho Le Gianga, stav sa však nezmenil. "Žlto-modrí" predovšetkým dobre bránili a podnikali rýchle protiútoky. V 73. minúte sa presadil pred bránou hostí Duda a zvýšil už na 4:1. Nitrania mohli korigovať v 84. minúte, Turčákova strela iba opečiatkovala vrchnú konštrukciu Tofiloského brány. Na opačnej strane o štyri minúty neskôr odpovedal rovnakou mincou Skvašík. Na konečných 2:4 z pohľadu hostí upravil svojim druhým gólom v stretnutí Benčík, keď vymietol ľavý horný roh košickej brány.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies