Košičania zvíťazili nad Duklou Banská Bystrica 1:0

NETKY.SK • 12 Máj 2013, 07:33 • 2 min
Košičania zvíťazili nad Duklou Banská Bystrica 1:0

KOŠICE - V úvode stretnutia sa obidve mužstvá iba oťukávali a prvá šanca prišla až v 13. minúte. Domáci stredopoliar Hovančík napriahol spoza šestnástky, loptu ešte tečoval Oumar Diaby, ale Boroš sa poriadne natiahol a poslal ju na rohový kop.

slovakia

left justify in out

Hostia sa postupne osmelili a v 20. minúte vystrelil zvnútra šestnástky z otočky Peňaška, netrafil však priestor brány. O tri minúty neskôr napriahol Šovčík a aj s prispením domáceho obrancu, skončila lopta na brvne Tofiloského brány. Domáci gólman sa ešte zapotil v 31. minúte, keď ho k zákroku vyzval strelou z priameho kopu Hučko. Vstup do druhého dejstva vyšiel "žlto-modrým", ktorí sa po akcii Matiča a následnom zakončení Viazanka ujali vedenia - 1:0. V 64. minúte sa vo vnútri šestnástky dostal k zakončeniu striedajúci Karaš, ale Boroš si s jeho zakončením dokázal poradiť. Banskobystričania pohrozili o štyri minúty neskôr po rohovom kope, Teixeirovu hlavičku však Tofiloski kryl. Vzápätí preveril jeho pozornosť Turňa, stav sa nezmenil. V 71. minúte spálil najväčšiu šancu hostí Hučko, ktorý zblízka hlavou nechal vyniknúť košického brankára. O dve minúty neskôr poslal Karaš z pravej strany center na Oumara Diabyho, lopta z jeho kopačky skončila iba na brvne hosťujúcej brány. Na opačnej strane nebezpečne vypálil Adámik, Tofiloski podržal svoj tím. Päť minút pred koncom duelu vytiahol ďalší parádny zákrok po nebezpečnej hlavičke Slančíka. V 89. minúte ešte Karaš z tesnej blízkosti trafil iba Boroša.


MFK Košice - Dukla Banská Bystrica 1:0 (0:0)



Gól: 52. Viazanko. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Gyömbér, 1670 divákov

Zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski - Tóth, Ostojič, Bašista, Sekulič - Šinglár, Hovančík - Viazanko, Bukata (63. Karaš), Matič (77. Kavka) - O. Diaby (74. Gál-Andrezly)

Dukla Banská Bystrica: Boroš - Turňa, Gyömbér, Adámik, Teixeira - Pančík (79. Faško), Hlinka, Savič (57. Považanec), Hučko - Šovčík, Peňaška (65. Slančík)


Hlasy po zápase:

Ján Kozák, tréner Košíc: "Tento zápas bol v prvom polčase veľmi opatrný, veľa nepresností, málo pohybu. Pravdou je, že defenzívu sme ako tak robili. Druhý polčas bol lepší a mali sme tam dobrý úsek hry, keď sme dali gól a vypracovali si asi ďalšie dve príležitosti. O zápase rozhodli dvaja hráči a to brankár Tofiloski a Viazanko. Tí vyčnievali nad ostatnými a pričinili sa veľkou mierou o naše víťazstvo. Som rád, že sme vyhrali a posunuli sa na tretie miesto."

Norbert Hrnčár, tréner B. Bystrice: "Po takomto priebehu sa mi ťažko hľadajú slová. Vypracovali sme si obrovské množstvo šancí, no Tofiloski pochytal všetko, čo sa dalo a možno aj čo sa nedalo. Domáci využili brejkovú situáciu, po rýchlom prieniku ju i premenili."

------------------------------

Spartak Myjava – 1.FC Tatran Prešov 2:0


Góly: 37. Harsányi, 72. Kosík. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Siva, Sládek, Pelegríni – Dolný, Novák, Krob, 2438 divákov

Zostavy a striedania:

Myjava: Solnička – Šulek, Černáček, Častulín, Siva – Kuračka, Marček, Bruško (73. Pelegríni), Sládek (59. Kosík), Kukoľ (78. Daniel) – Harsányi

Prešov: Diviš – Petráš, Jacko, Kolbas, Krob – Papaj, Kačala (61. Jakovlev), Poliaček (81. Bernardo), Marcin, Novák - Dolný


Pred zápasom začalo v Myjave výdatne pršať a v úvode duelu sa to podpísalo pod priebeh hry. Domáci sa radovali z gólu už vo 4. minúte, avšak predčasne, peknú kombinačnú akciu totiž zakončoval Harsányi z ofsajdu. Prešovčania pohrozili v 8.min. strelou Dolného a v 11.min. po rohu Poliačeka, keď hlavičkoval Petráš, v oboch prípadoch bol Solnička pozorný. V 18. minúte zahral priamy kop nakrátko Bruško na Marčeka, ten vnikol do pokutového územia, Diviš včasným vybehnutím kryl jeho strelu. Hostia sa predviedli v 31. minúte, to sa k strele z 20 metrov dostal Poliačak, mieril k žrdi, Solnička bol ale pripravený. Erupcia gólovej radosti vypukla na štadióne v 37. minúte, po pravej strane prenikol do 16-tky aktívny Siva, prihral na Harsányiho a ten rozvlnil sieť za Divišom – 1:0. V 41. minúte sa k strele z diaľky dostal Sládek, jeho pokus ešte jemne tečoval Kuračka, ale Diviš chytil. Na druhej strane to podobne skúšal Kačala, brankár takisto bez problémov loptu chytil.

Hneď v úvode druhého dejstva hry sa prezentoval peknou strelou z 22 metrov Novák, Solnička vyrazil a Častulín odkopol do bezpečia. V 52. minúte ukážkovo Sládek vysunul Harsányiho, ten zvnútra 16-tky pálil na Diviša, brankár hostí vyrazil. O 2 minúty opäť v akcii Kopaničari, Šulek vyviezol loptu, dal Sládkovi, ten ešte posunul na Bruška a jeho strela narobila brankárovi Prešova veľké problémy. 64. minúte priniesla vzrušujúce okamihy. Najskôr sa do palebnej pozície dostal agilný Novák, Solnička sa predviedol pekným zákrokom a tým sa začala kontra domácich, na konci ktorej bol Kukoľ, ale zvnútra pokutového územia pálil vedľa brány. V 68. minúte urobil chybu Diviš, lopta mu vypadla z rúk, zmocnil sa jej Harsányi, ale vzápätí Diviš svoju chybu napravil a vzal domácemu kanonierovi loptu spod kopačiek. Gólová radosť po druhýkrát nastala po rohu Kuračku v 72. minúte, ten loptu poslal na hlavu Kosíka, ktorý zblízka skóroval - 2:0. V 86. minúte obral Kolbasa o loptu Harsányi, vnikol do 16-tky a pri jeho utešenej strele podržal hostí výborným zákrokom Diviš. O dve minúty mohol skorigovať po prihrávke od Papaja striedajúci Bernardo, vo vyloženej pozícii však minul prázdnu bránu. Myjava tak zvíťazila 2:0 a sériu neporaziteľnosti natiahla už na 10 zápasov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies