Košičania začali zimnú prípravu aj s Čechom Schneiderom

NETKY.SK • 7 Január 2014, 15:51 • 2 min
Košičania začali zimnú prípravu aj s Čechom Schneiderom

KOŠICE - Tradičným vážením sa v utorok začal zraz futbalistov slovenského corgoňligového klubu MFK Košice pred začiatkom zimnej prípravy 2013/2014.

slovakia

left justify in out

"Je tu prvý blok prípravy a pozvoľna budeme trénovať až do 17. januára bez jediného dňa oddychu. Bude to najťažšia časť prípravného procesu,“ poznamenal tréner MFK Radoslav Látal, ktorého zverenci figurujú po jesenných 19 odohraných kolách 9. miesto s 25 bodmi.

Český kouč privítal na úvodnom tréningu svojho krajana - 26-ročného záložníka Františka Schneidera, ktorý prišiel na skúšku. Košický kormidelník totiž hľadá náhradu za Juraja Hovančíka. "Počas najbližších dní by sa k nám mali pripojiť ďalší hráči z Česka, ktorých by sme chceli vyskúšať. Každopádne 29. januára odlietame na turecké sústredenie s 20 hráčmi a dvoma brankármii,“ dodal tréner Košíc.

Momentálne ma Radoslav Látal v tíme 30 hráčov. Na utorňajšom prvom tréningu ich však bolo iba 26. Balkánske kvarteto Darko Tofiloski, Boris Sekulič, Ivan Ostojič, Lazar Djordjevič sa kvôli pravoslávnym sviatkom objaví na tréningu vo štvrtok 9. januára. Do tréningového procesu sa zapojili aj štyria dorastenci. Nechýbal ani Erik Pačinda, ktorý po operácii začne s individuálnym tréningom, v utorok sa však na prírodnej tráve nezapojil do tréningu.

"Východniari" odohrajú počas prípravy na jarnú časť tohto súťažného ročníka dovedna deväť stretnutí. K sedmičke dávnejšie známych protivníkov pribudla poľsko-maďarská dvojica Ruch Chorzów a DVTK Diósgyör, ktorá skompletizovala itinerár duelov a menoslov súperov MFK Košice. Stretnutie proti Ruchu, ktorý vedie z lavičky slovenský kouč a bývalý tréner reprezentácie SR Ján Kocian, sa uskutoční 7. februára v rámci sústredenia v Turecku. Zápas s Diósgyörom bude 18. februára na pôde maďarského tímu.

Už dávnejšie bolo v prípade košických futbalistov známe, že po úvodnom januárovom bloku troch stretnutí so slovenskými druholigistami Rimavskou Sobotou, Liptovským Mikulášom a Michalovcami absolvujú sústredenie v tureckej Antalyi: prechodným domovom "žlto-modrých" sa stane v termíne 29. januára - 12. februára tradične hotel Arcadia v stredisku Belek. V "krajine polmesiaca" odohrajú futbalisti Košíc štyri stretnutia: na úvod 2. februára si zmerajú sily s ruským mužstvom Tom Tomsk (pôsobí tam slovenský reprezentant Kornel Saláta), následne budú hrať 5. 2. s Baníkom Ostrava (tréner MFK Radoslav Látal tam pôsobil pred príchodom na Slovensko, pozn.), tretím protivníkom MFK je 7. 2. spomenutý Ruch Chorzów. Turecký pobyt zakončia hráči Košíc 10. februára duelom proti rakúskemu druholigovému mužstvu FC Liefering.

Generálkou pre jarnú časť Corgoň ligy bude pre MFK Košice 22. februára zápas proti druholigovému mužstvu 1. FC Tatran Prešov, malo by sa hrať v Poprade.

Káder MFK Košice pre zimnú prípravu 2013/2014:
Brankári: Darko Tofiloski (Mac.), Matúš Ružinský, Stanislav Pella
Obrancovia: Tomáš Huk, Ľubomír Korijkov, František Pavúk, Mikuláš Tóth, Peter Kavka, Peter Bašista, Boris Sekulič (Srb.), Ivan Ostojič (Srb.), Lazar Djordjevič (Srb.), Michal Jonec, Milan Dimun
Stredopoliari: Jozef Skvašík, Ondrej Duda, Erik Pačinda, Peter Šinglár, Boris Gáll, Lukáš Urban, Miroslav Viazanko, Martin Bukata, František Schneider (ČR), Ladislav Hirjak
Útočníci: Tomáš Kubík, Karim Diaby (Fr.), Oumar Diaby (Fr.), Nermin Haskič (Bosna a Herceg.), Ján Novák, Michal Horodník

Zmeny v kádri:
Príchody: František Schneider (ČR, Brno), Michal Horodník, Ladislav Hirjak, Michal Jonec, Milan Dimun (všetci z dorastu)
Odchody: Juraj Hovančík, Radoslav Gondoľ (ukončenie zmluvy)

Prehľad stretnutí MFK Košice v rámci zimnej prípravy na jarnú časť futbalovej Corgoň ligy 2013/2014:
15. januára 2014: MŠK Rimavská Sobota (II. liga) - MFK Košice
19. januára: MFK Tatran Liptovský Mikuláš (II. liga) - MFK Košice
25. januára: MFK Zemplín Michalovce (II. liga) - MFK Košice
2. februára: MFK Košice - FC Tom Tomsk (Rus.), v rámci sústredenia Košíc v Turecku
5. februára: MFK Košice - Baník Ostrava (ČR), v rámci sústredenia Košíc v Turecku
7. februára: MFK Košice - Ruch Chorzów (Poľ.) v rámci sústredenia Košíc v Turecku
10. februára: MFK Košice - FC Liefering (Rak.-II. liga), v rámci sústredenia Košíc v Turecku
18. februára: DVTK Diósgyör (Maď.) - MFK Košice (hrá sa v Maďarsku)
22. februára: 1. FC Tatran Prešov (II. liga) - MFK Košice (generálka na jarnú časť Corgoň ligy)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies