Košičania začali s prípravou na ľade aj s obrancom Černákom

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 15:27 • 2 min
Košičania začali s prípravou na ľade aj s obrancom Černákom

KOŠICE - Hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HC Košice vo štvrtok vykorčuľovali na ľad Crow arény. Tréner Peter Oremus mal k dispozícii dvoch brankárov a 25 korčuliarov, pričom jedným z nich bol i odchádzajúci bek Erik Černák.

slovakia

left justify in out

"Každý hráč sa už teší na ľad, je to naozaj dôležitá časť prípravy. Už 20. augusta začíname účinkovanie v Lige majstrov, teda táto časť prípravy nie je príliš dlhá. Musíme sa zodpovedne pripraviť hneď na úvodný duel. Po zdravotnej stránke sú všetci hráči v poriadku. Všetci vedeli, že počas dovolenky si musia plniť i nejaké povinnosti, aby došli pripravení a takto aj prišli. Káder sme konzultovali a formovali už pred prvou fázou prípravy. Sú tu hráči, ktorí chcú hrať za Košice a ktorí budú plniť úlohy tak, aby sa klub pohyboval tam, kde doteraz," uviedol Oremus.
     

Medzi desiatkou obrancov vykorčuľoval na ľad i Erik Černák, ktorý v júli podpísal nováčikovskú zmluvu s tímom zámorskej NHL Los Angeles Kings. "Som rád, že takíto hráči sem prídu, aby si s nami zatrénovali. Erik sa tu cíti dobre a rovnako dobre sa cítime i my s ním," konštatoval košický lodivod a ku Crow aréne dodal: "Prostredie je tu vynikajúce a máme tu všetko pripravené. Nevidím žiaden problém." Prítomnosť už bývalých spoluhráčov tešila i samotného Černáka: "Je to super pocit, vrátil som sa k bývalým spoluhráčom a teším sa, že môžem s nimi trénovať. Budem tu dovtedy, kým neodídem do LA, malo by to byť koncom augusta."
     

Brankárskou jednotkou v košickom drese by mal byť po odchode Alexandra Hyláka jeho minulosezónny kolega Marcel Melicherčík, ktorý rovnako absolvoval úvodnú tréningovú jednotku na ľade. "Bolo to pre mňa dosť náročné. Síce som už trénoval dva týždne, ale v starom výstroji. Tieto nové veci, to je úplne iná záťaž, dnes som sa vytrápil a verím, že to čoskoro skončí. Myslím si, že by to nemalo trvať viac ako týždeň. Tréningy sú náročné, keďže sa chodíme rozcvičiť do tridsaťstupňových teplôt a potom ideme na ľad," zamyslel sa Melicherčík.
     

"Oceliari" odohrajú prvý prípravný duel v piatok 31. júla na ľade HK Poprad (17:00). Posledný súboj pred začiatkom hokejovej Ligy majstrov zvedú v Třinci proti ruskému Torpedu Nižnij Novgorod (14. septembra). O šesť dní neskôr privítajú v rámci LM na domácom ľade nemecký Red Bull Mníchov. V úvodnom dueli Tipsport extraligy sa v piatok 11. septembra predstavia na ľade MsHK DOXXbet Žilina. 

     

Káder HC Košice počas prípravy:
     

brankári: Marcel Melicherčík, Dominik Riečický      

obrancovia: Martin Štrbák, Tomáš Slovák, Christián Michalčin, Eduard Šedivý, Branislav Pavúk, Martin Dudáš, Juraj Cebák, Radek Philipp, Miroslav Macejko  

útočníci: Richard Lelkeš, Adam Lapšanský, Dalibor Bortňák, Jakub Suja, Jiří Bicek, Dávid Šoltés, Peter Boltun, Richard Jenčík, Peter Bartoš, Marek Bartánus, Tomáš Hrnka, Peter Sojčík, Matej Češík, Tomáš Hričina, Matuš Chovan

     

      Program zápasov HC Košice:
      piatok, 31. júla: HK Poprad - HC Košice (17:00)
      utorok, 4. augusta: HC Košice - HKM Zvolen (17:00)
      piatok, 7. augusta: HC Košice - HK Poprad (17:00)
      streda, 12. augusta: HC Vítkovice - HC Košice (17:30/Třinec)
      štvrtok, 13. augusta: Oceláři Třinec - HC Košice (18.30)
      piatok, 14. augusta: Torpedo Nižnij Novgorod - HC Košice (14.00/Třinec)

      Hokejová LM - 8. skupina:
      štvrtok, 20. augusta: HC Košice - Red Bull Mníchov (18.30)
      piatok, 28. augusta: Red Bull Mníchov - HC Košice (19:30)
      nedeľa, 30. augusta: KAC Klagenfurt - HC Košice (17:30)
      štvrtok, 3. septembra: HC Košice - KAC Klagenfurt (18:00)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies