Košičania začali prípravu s novými hráčmi, Viazanko zaspomínal na EL

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 14:47 • 2 min
Košičania začali prípravu s novými hráčmi, Viazanko zaspomínal na EL

KOŠICE - Futbalisti MFK Košice v stredu odštartovali letnú prípravu na nový ročník Fortuna ligy aj s trojicou nových hráčov. Už od pondelka sa hráči pripravovali individuálne a o dva dni neskôr po oficiálnom zraze začali úvodným spoločným tréningom.

slovakia

left justify in out

Na ňom sa objavili traja noví hráči, srbský brankár Miloš Vestič, jeho krajan stredopoliar Miloš Filipovič a francúzsky útočník Mikael Vincent Stoessen. Srbi pricestovali do Košíc s Ivanom Ostojičom. V najbližších dňoch by sa mali objaviť na skúške ďalší dvaja balkánski futbalisti. "Prišli traja hráči na skúšku, no verím, že prídu ešte ďalší traja, či štyria. O koho pôjde sa ešte uvidí," uviedol hlavný tréner Radoslav Látal.

 

Na úvodnom tréningu chýbal Ján Novák, ktorému sa skončilo hosťovanie z 1. FC Tatran Prešov. O jeho ďalšom pôsobení v metropole východu však budú ešte budú rokovať prezidenti oboch klubov. Rovnako chýbal i kapitán Peter Šinglár, ktorý sa nachádza v Senci na kurze pre budúcich trénerov a usiluje sa o EURO A-licenciu. Obranca Boris Sekulič dostal dva dni voľna navyše, na Slovensku mu totiž ukradli cestovný pas a musel vycestovať na ambasádu do Bratislavy, aby si vybavil náhradný cestovný doklad. Doma v Srbsku si vybavuje nový cestovný pas.

 

Hlavného kormidelníka mohol tešiť fakt, že sa do tréningového procesu mohli zapojiť už i hráči, ktorí ku koncu sezóny nehrali pre zranenie. Po problémoch s achilovkou mohol trénovať Martin Bukata, v poriadku by malo byť aj koleno Darka Tofiloského, ktorý pre istotu trénoval individuálne. Rameno Petra Bašistu v čase tréningu ešte rehabilitovalo. Miroslav Viazanko je po artroskopii kolena, v stredu sa síce objavil na tréningu, no netrénoval. "Jediný otáznik visí nad Darkom a jeho prípadným odchodom, inak mám prisľúbené, že káder by mal zostať pokope," prezradil český lodivod.

 

MFK Košice skončili v uplynulej sezóne na 5. mieste, triumfovali v Slovenskom pohári a v nasledujúcej sa predstavia v 2. predkole Európskej ligy UEFA. "Minulá sezóna bola veľmi vydarená. EL nás musí motivovať k tomu, aby sme sa dobre pripravili a zvládli nielen ju, ale i domácu súťaž tak, aby sme boli spokojní," povedal Miroslav Viazanko, ktorý v ročníku 2009/2010 bol jedným z hráčov, ktorí zažili atmosféru EL. "Po skúsenosti z tohto obdobia sa na to veľmi teším. Bola to fantastická skúsenosť a myslím si, že hráči, ktorí to zažili, by sme mohli časť skúseností preniesť i do kabíny. Bolo by to na prospech celého mužstva. Zápas s AS Rím bol jedným z najkrajších zápasov, aký som odohral, pred plným publikom, s dobrým výsledkom a veľmi rád na neho spomínam. Bolo by to veľmi krásne, ak by sa nám niečo podobné podarilo zopakovať," zaspomínal a zaželal si Viazanko.

 

"Žlto-modrí" začali prípravu v domácich podmienkach a od 22. júna do 1. júla absolvujú herné sústredenie na tradičnom mieste v rakúskom Windischgarstene. Ešte pred ním odštartujú herné sústredenie zápasom v Olomouci, proti domácej Sigme. V rámci sústredenia plánujú odohrať štyri stretnutia. Prvé s treťoligovým LASK Linz, súper na druhý zápas ešte nie je známy. Tretí duel MFK odohrá proti SC Grödig, ktorý podobne ako Košice bude hrať v 2. predkole Európskej ligy UEFA. Po sústredení odohrajú súboj v druholigovom Mattersburgu, generálkou na FL bude zápas o slovenský Superpohár na Pasienkoch proti Slovanu Bratislava. "Odohráme šesť zápasov, nemáme veľa času. Bude to rýchle, teda v prvej fáze budeme naberať kondíciu a v Rakúsku sa budeme venovať taktickej stránke," konštatoval Látal.

 

Košičania nastúpia v novej sezóne v novom výstroji, ktorý zahŕňa nielen zápasové, ale i tréningové, vychádzkové či zimné časti športového odevu. Na dresy už postupne pribúdajú logo, názov nového sponzora, čísla i menovky. Východniari budú mať dovedna tri kolekcie dresov. Klasický žltý s modrými doplnkami, novinkou bude pruhovaný žlto-modrý dres a na stretnutia vonku bude pripravená tradičná červená kolekcia. Aj brankári si budú môcť vybrať rovnako z troch farebných variácií oblečenia.

Predbežný program stretnutí počas letnej prípravy:
21. 6. Sigma Olomouc (I. – ČR) – MFK Košice
24. 6. LASK Linz (III. Rak.) – MFK Košice
26. 6. ??? – MFK Košice
29. 6. SV Grödig (I. Rak.) – MFK Košice
1. 7. SV Mattersburg (II. – Rak.) – MFK Košice
5. 7. Slovan Bratislava - MFK Košice (slovenský Superpohár)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies