Košičania začali letnú prípravu bez Čadu, ale s dvomi posilami

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 11:43 • 2 min
Košičania začali letnú prípravu bez Čadu, ale s dvomi posilami

KOŠICE - Hokejisti HC Košice v pondelok odštartovali spoločnú letnú prípravu pred ďalšou sezónou. Hráčov bronzového tímu minulej sezóny Tipsport Ligy ešte neviedol tréner Rostislav Čada, ktorý rehabilituje po operácii menisku a k tímu sa pripojí v júni. K novým spoluhráčom sa pripojili obrancovia Jiří Vašíček a Lukáš Matejka, ktorí sú prvými posilami HC.

slovakia

left justify in out

Hráči Košíc sa stretli v Steel aréne a v domácich podmienkach absolvujú aj tzv. "suchú" prípravu. Obdobie, ktoré väčšina hokejistov príliš neobľubuje, potrvá do konca júna. "Budeme sa pripravovať sedem týždňov. Čaká nás náročná letná príprava, ktorú sme už v predstihu stihli prebrať s trénerom Čadom. Ten sa k nám pripojí v júni. Prípravu zakončíme 30. júna," uviedol pre TASR asistent hlavného trénera Marcel Šimurda.

 

Káder tímu, ktorý sa v sezóne 2016/2017 už tretíkrát predstaví aj v hokejovej Lige majstrov, nie je ešte uzavretý. Útočník Matej Češík odišiel do Banskej Bystrice a klubové pôsobisko pravdepodobne zmení aj Tomáš Hrnka, ktorý je momentálne na MS v Rusku. Novú zmluvu zatiaľ nepodpísali útočníci Jiří Bicek či Richard Jenčík a v štádiu riešenia je aj brankársky post. Marcel Melicherčík a Tomáš Halász, ktorí sa v košickej bránke striedali v minulej sezóne, na predbežnej súpiske tímu zatiaľ nefigurujú. Novými tvárami sú však obrancovia. Lukáš Matejka prišiel z Martina, český obranca Jiří Vašíček z Hradca Králové. "Košice sa neodmietajú, bolo to rýchle rozhodnutie. Košice majú najvyššie ambície a motiváciou je aj Liga majstrov, ktorá je iná súťaž a zároveň nová výzva," poznamenal Lukáš Matejka pre TASR. Zaujímavou posilou je obranca Jiří Vašíček. Skúsený hokejista doteraz pôsobil iba v Česku, na konte má extraligový titul v drese Slavie Praha spred ôsmich rokov. "Nemám agenta a tak som si moju situáciu riešil sám. Zavolal som trénerovi s otázkou, či by ma nechcel. Prejavil záujem a tak sme to ďalej riešili s klubom. Som rád, že tu teraz som. V klube sú iba najvyššie ambície a preto hráme hokej - aby sme vyhrávali. Dúfam, že klubu pomôžem k tomu, aby sa vrátil na prvé miesto," poznamenal Vašíček, ktorý v najvyššej českej súťaži odohral viac než päťsto zápasov.

 

Obranca, ktorý je známy dôraznou hrou v defenzíve, sa o košickom angažmáne radil aj s bývalým obrancom Košíc Michalom Šedom. "Moja manželka sa pozná s manželkou Michala Šedu, ktorý tu hral asi šesť rokov. Porozprávali sa o tom a Michalova manželka vyniesla celé košické prostredie takpovediac do nebies. Boli sme sa v Košiciach pozrieť, páčilo sa nám centrum i celé mesto, takže sme hneď boli pokojnejší. Objavila sa aj možnosť pokračovať v Česku, ale už v čase, keď som mal rozbehnuté rozhovory s Košicami. Už počas minulej sezóny som odmietol ponuku z Hradca. Potom sme sa už viac nebavili. Zo strany košického trénera i manažéra som cítil veľký záujem a veľmi sa z toho tešíme. Rodina to vzala za svoje a je to pre nás nová výzva," dodal Vašíček.

 

Jeden z dvoch českých legionárov v košickom tíme si chce fanúšikov získať hrou, vďaka ktorej v sezóne 2014/2015 získal tzv. Radegast index pre hráča, ktorý sa prezentuje defenzívnym a obetavým štýlom. "Hrám tak celý život. Určite budem bojovať aj v Košiciach a dúfam, že to ľudia ocenia. Pokiaľ pozbieram aj nejaké body, bude to super, ale prvoradé je, aby vyhrával tím," poznamenal Vašíček pre TASR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies