Košičania vnímajú play-off extraligy ako inú súťaž

NETKY.SK • 27 Február 2015, 10:34 • 2 min
Košičania vnímajú play-off extraligy ako inú súťaž

KOŠICE - V pozícii jednoznačného favorita vstupujú hokejisti Košíc do súbojov play-off Tipsport extraligy 2014/2015. Suverénnym spôsobom totiž vyhrali základnú časť najvyššej slovenskej súťaže, keď druhá Nitra mala trinásťbodový odstup.

slovakia

left justify in out

"Východniari" sa vezú na dvanásťzápasovej víťaznej šnúre. Od príchodu trénera Petra Oremusa ešte neokúsili pocit prehry. "Je to ideálne. Skončili sme prví, a tak zápasy začíname doma. Všetci sa už tešíme na play-off, je to úplne iná časť sezóny. Musíme sa sústrediť na seba a podať v prvých dvoch domácich zápasoch dobré výkony, ísť do nich s pokorou, ale s takým istým nasadením, ako sme končili základnú časť. Noví tréneri zakomponovali do našej hry nové prvky. Všetci ich plníme a vychádza to. Nie je teda čo v play-off meniť," uviedol pred štvrťfinálovými duelmi s Piešťanmi útočník Košíc Jiří Bicek.


V Košiciach menili trénerov dvadsiateho januára, keď hlavného kouča Antona Tomka nahradil Peter Oremus. Odvážny ťah sa vedeniu klubu vyplatil, pretože od tej chvíle úradujúci majster nepozná premožiteľa. "Tréner Oremus doniesol väčší optimizmus do našich radov. Sú tam drobné maličkosti, ktoré pozmenil a my sa držíme jeho systému. Víťazstvá pridávajú pohodu do mužstva i našich hláv. Som presvedčený, že to tak bude pokračovať aj naďalej," vyjadril sa kapitán košického tímu Martin Štrbák. Skúsený obranca sa rovnako ako jeho spoluhráči teší na vyraďovaciu fázu súťaže, do ktorej vstupuje s rešpektom. "Verím, že súčasnú formu zo záveru základnej časti si prenesieme do play-off. Je to už iná súťaž. Začína sa od nuly. Miernou výhodou je to, že hráme na úvod dva zápasy doma. Sme papieroví favoriti, ale na to sa nemôžeme pozerať. Musíme to potvrdiť na ľade," prízvukuje pred súbojmi s Piešťanmi Martin Štrbák.


Kľúčom k úspechu je v Košiciach aj spomenutý tréner Peter Oremus. Od jeho príchodu nevedia nájsť súperi recept na úradujúceho slovenského majstra. Dvanásťzápasová séria víťazstiev je obdivuhodná. "Musím povedať, že prístup chlapcov, čo som pri mužstve, je zodpovedný. Považujem za veľmi dôležité, že sme skončili po základnej časti na prvom mieste. Hráči na sebe tvrdo pracujú a plnia si v dueloch svoje povinnosti a úlohy. To, že vedia pridať góly, či pekné prihrávky, je už ich umenie. Ja som im iba naordinoval, aby boli aktívni, v pohybe, strieľali na bránku a každý zápas brali z chuti," uviedol pre agentúru SITA Peter Oremus, ktorý štvrťfinálového súpera z Piešťan nechce podceňovať. "Berieme Piešťancov seriózne. Majú veľmi dobrý pohyb a vedia využiť danú situáciu. Každý súper hrá toľko, koľko mu my povolíme. Nemôžeme im dovoliť hrať ich hokej. Iba tak môžeme byť úspešní," dodal košický kouč.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies