Košičania pomýšľajú na postup, nemajú dôvod sa báť

NETKY.SK • 22 Marec 2013, 09:00 • 2 min
Košičania pomýšľajú na postup, nemajú dôvod sa báť

KOŠICE - Hráči HC Košice síce skončili v základnej časti hokejovej Tipsport extraligy 2012/2013 pred svojim semifinálovým súperom v Slovnaft play-off HK Nitra, no aj minimálny len dvojbodový rozdiel napovedá, že séria o postup do finále nemá favorita.

slovakia

left justify in out

Úradujúci vicemajster sa v 1. kole vyraďovačky natrápil v regionálnom derby s Popradom, čo môže byť jeho výhoda, no aj nevýhoda. "Niekto povie, že sú oddýchnutí, iný môže tvrdiť, že im chýba zápasová prax. My sa musíme starať o seba," cituje portál hokej.sk hlavného tréner oceliarov Milana Staša, ktorý na súboje proti Nitre začal myslieť hneď po triumfe nad kamzíkmi v rozhodujúcom siedmom zápase štvrťfinálovej série. "Ide o ďalšieho silného súpera, ktorý predstavuje dobrý mix mladosti a skúsenosti. Bude to ťažký boj, možno porovnateľný so sériou proti Popradu," zneli prvé slová košického kormidelníka.

Pohľad do histórie hovorí v prospech Košíc, ktoré uspeli v oboch doterajších vzájomných meraniach síl v play-off. Vo štvrťfinále výlukovej sezóny 2004/2005 zdolali svojho súpera 4:1 na zápasy, keď mu dovolili triumfovať len vo štvrtom zápase. Úplne rovnaký priebeh mala aj štvrťfinálová séria oboch súperov pred dvoma rokmi, Košičania to napokon dotiahli až k majstrovskému titulu. V tejto sezóne oceliari zdolali Nitru štyrikrát, dvakrát (raz doma a raz vonku) uspel tím spod Zobora. 

Tréner Milan Staš po postupe cez Poprad priznal, že práve "kamzíci" jeho zverencom z dôvodov rozmerov domáceho klziska nevyhovovali. "V Nitre nemajú taký úzky ľad ako v Poprade a nemali by sme sa tam preto trápiť tak výrazne, ako tomu bolo vo štvrťfinále," poznamenal pre hokej.sk kormidelník košického A-tímu a doplnil: "Nemáme sa prečo báť. My musíme hrať svoju hru, bojovať a góly potom prídu. Určite pomýšľame na postup a chceme víťaziť." 

Prvé dve stretnutia štvrťfinálovej série sú na programe v nedeľu 24. a pondelok 25. marca v Košiciach, ďalšie dva zápasy v Nitre 28. a 29. marca. Prípadné ďalšie duely sa uskutočnia v nedeľu 31. marca v Košiciach, 2. apríla v Nitre a ak stále nebude rozhodnuté o postupujúcom, siedmy duel naplánovali na štvrtok 4. apríla do košickej Steel arény.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies