Košičania pod vedením Oremusa nepoznajú premožiteľa

NETKY.SK • 16 Február 2015, 14:19 • 2 min
Košičania pod vedením Oremusa nepoznajú premožiteľa

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrickí hokejisti dosiahli v nedeľu večer po 50. kole hokejovej extraligy stobodovú hranicu, keď v dueli proti lídrovi z Košíc dosiahli nerozhodný výsledok v riadnom hracom čase.

slovakia

left justify in out

Po samostatných nájazdoch sa však tešili Košičania, ktorí od príchodu trénera Petra Oremusa neokúsili chuť prehry. "Mužstvo bolo silné aj pred mojím príchodom. Kolegovia pri ňom urobili kus poctivej práce. My sme nastolili nejaké veci, ktoré sme si v kabíne povedali a som rád, že to funguje," uviedol na margo siedmich výhier Oremus. Ten nechcel vyzdvihovať silu súperov, s ktorým mali Košičania pod jeho taktovkou do činenia. "Každý zápas je iný. Určite Banská Bystrica má svoju silu, no proti každému protivníkovi je ťažké presadiť sa. Ja si cením víťazstvo na ľade druhého tímu súťaže, pretože Bystričania sú veľmi silní obzvlášť doma," dodal košický kormidelník.

 

Mužstvu z východu Slovenska chýba už iba bod, aby potvrdilo líderskú pozíciu v slovenskej extralige a vyhralo základnú časť. "Musíme si udržiavať výkonnosť. Nesmieme poľaviť v žiadnom súboji a ani v žiadnej minúte zápasu, pretože sa už blíži play-off. Nesmieme teda nič podceňovať a každým zápasom sa ešte zlepšovať, ísť stále do víťazstva," tvrdí produktívny útočník Košíc Adam Lapšanský. 

 

O druhé miesto v extralige bojujú až štyri tímy. Najbližšie k tejto priečke majú Nitrania a Banskobystričania, pretože Poprad a Zvolen majú na tieto tímy päťbodové manko. Všetko je nateraz otvorené i keď nedeľňajší šláger 50. kola Tipsport extraligy ukázal, že Banská Bystrica môže v tejto sezóne pomýšľať na finále. "Z oboch strán to bolo tvrdé. My sme hrali celkom dobre, no je potrebné vyhrávať. Je to však cesta, ktorú musíme nasledovať a takto hrať," tvrdil po skončení zápasu medzi ´baranmi´ a ´oceliarmi´ skúsený banskobystrický center Michal Handzuš. Tridsaťsedemročného útočníka mrzelo, že v nedeľu v nájazdoch nerozhodol o víťazstve svojho tímu: "Zo štyroch nájazdov som premenil iba jeden. Ak by som dal aspoň dva góly, vyhráme. Beriem to dosť na seba, pretože som mal šancu rozhodnúť." 

 

Duel medzi Banskou Bystricou a Košicami mal už nádych play-off zápasu. Zhodli sa na tom tréneri i hráči oboch tímov. "Bol to play-offový duel. Neviem, či pekný pre oko diváka, pretože sme videli veľa osobných súbojov a nahadzovanie pukov. Na bystrickom klzisku sa to však dalo očakávať," vravel Košičan Lapšanský, s ktorým súhlasil aj najlepší kanonier Bystričanov Petr Kafka: "Úroveň zápasu bola dobrá. My sme odohrali dve slabšie stretnutia pred týmto duelom, no proti Košiciam sme sa zomkli a od začiatku to bol super zápas. Neboli sme žiaľ efektívni, preto sme prehrali na nájazdy." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona