Košičania po vypadnutí: Nemusíme sa hanbiť, no chceli sme postup

NETKY.SK • 7 Október 2015, 07:30 • 2 min
Košičania po vypadnutí: Nemusíme sa hanbiť, no chceli sme postup

SKELLEFTEA - Pre hokejistov HC Košice sa tohtoročné účinkovanie v Lige majstrov skončilo. Proti švédskemu tímu Skelleftea AIK prehrali v odvetnom zápase šestnásťfinále 0:3, čo im v súčte s domácim víťazstvom 4:3 na postup nestačilo. Švédsky tím potvrdil pozíciu favorita, no východniarov mrzí, že dobre rozohraný dvojzápas nedotiahli do želaného konca.

slovakia

left justify in out

Podobne ako v prvom dueli v Košiciach, aj v odvete bola výrazná strelecká prevaha na strane švédskeho vicemajstra. Košičanom sa dlho darilo nepúšťať súperových hráčov do najvýhodnejších pozícií a oporou im bol aj brankár Melicherčík.

 

"Zodpovedne sme si plnili povinnosti a vďaka tomu bolo skóre dlho v náš prospech. Nemali sme veľa šancí, snáď len jednu či dve za tretinu, no tie bolo treba využiť," poznamenal tréner HC Košice Peter Oremus. Košičania nemali veľa príležitostí, no o to nebezpečnejšie vyznievali ich pokusy. Prvé dva inkasované góly padli paradoxne po predošlých nevyužitých šanciach "oceliarov". "To sú zlomové momenty, ktoré rozhodujú zápasy so silnými tímami. Keď nevyužijete šancu, ktorá príde len párkrát za zápas, tak nevyhráte. Keď sa človek dostane do vyraďovacej fázy, vždy chce postúpiť ďalej. Domáci dnes hrali výborne. My však nemôžeme spraviť také hrubé chyby a pustiť hráčov pred brankára," uviedol Oremus pre TASR.

 

Košičania pred svojím druhým účinkovaním v Lige majstrov deklarovali ambíciu postúpiť zo základnej skupiny. To sa im vlani nepodarilo, no tentoraz sa už do vyraďovacej fázy dostali. Keďže sa im základný cieľ podarilo splniť, môžu, napriek vypadnutiu, hovoriť o spokojnosti. "Som rád, že sme postúpili zo skupiny. Zvládli sme domáci zápas so Švédmi, no cítim isté sklamanie z toho, že sme sa v odvete viac nepobili o postup," mrzelo trénera Oremusa.

 

V oboch zápasoch bola Skelleftea strelecky výrazne aktívnejšia než slovenský majster. Brankár Melicherčík sa na nedostatok práce sťažovať nemohol. "Pre brankára sú takéto zápasy dobré. Súper síce mal veľa šancí, no neboli to stopercentné príležitosti. Škoda, že sme niečo nevyťažili z našich príležitostí," poznamenal Melicherčík. Aj brankár úradujúceho slovenského majstra priznal, že jeho tím sa za účinkovanie v prestížnej súťaži nemusí hanbiť. "Podľa mňa sa nemáme za čo hanbiť. Neboli sme fackovacím panákom, naopak, postúpili sme zo skupiny a trápili kvalitný švédsky tím. Myslím, že môžeme byť spokojní," dodal košický brankár.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona