Košičania po prehre s Bernom: Vziať si pozitíva a zlepšiť úvody tretín

NETKY.SK • 17 August 2016, 10:52 • 2 min
Košičania po prehre s Bernom: Vziať si pozitíva a zlepšiť úvody tretín

KOŠICE - So šiestimi inkasovanými gólmi od švajčiarskeho majstra SC Bern nemohli hokejisti HC Košice pomýšľať na víťazstvo.

slovakia

left justify in out

V priebehu prvého zápasu v M-skupine Ligy majstrov od úvodu iba márne doťahovali náskok súpera, ktorý potvrdil pozíciu favorita. Košickí hokejisti sa zhodli, že pod prehru 3:6 sa podpísali inkasované góly v úvode všetkých tretín, ale aj príliš veľký rešpekt zo súpera.

 

Viaceré letné posily košického tímu sa prvýkrát v súťažnom zápase predviedli práve proti Bernu. Nevydarený vstup do Ligy majstrov a prehra 3:6 s jedným z najlepších tímov Európy mrzela všetkých, najviac vari brankára Miroslava Kopřivu. "Nebudem zastierať, je to nepríjemné. Bern mal síce veľa šancí, ale brankár nemôže byť spokojný so svojím výkonom, keď inkasuje šesť gólov. Aj také zápasy však sú," poznamenal po zápase 32-ročný brankár.

 

Viacero gólov bolo z kategórie nechytateľných, ako "lacný" naopak vyzeral piaty, ktorý padol z väčšej vzdialenosti. Svojho brankára sa zastal útočník Marek Bartánus. "Musíme mu viac pomôcť. Viackrát mal zakrytý výhľad hráčmi, ktorých naši obrancovia neodtlačili. Na to, aby mohol strely chytiť, ich musí vidieť. A keď ich nevidí, nedá sa to chytiť. Keď stojíme pred vlastným brankárom vedľa hráča, ešte mu tým zhoršujeme výhľad," zdôraznil Bartánus, ktorého mrzeli aj dva nevyužité úniky v oslabeniach.

 

Zámery košického tímu - udržať čisté konto čo najdlhšie - dostali vážnu trhlinu už po 105. sekundách hry, keď Švajčiar Hischier otvoril skóre. Aj do druhej a tretej tretiny mali hostia gólové vstupy a aj to znížilo šance domácich na úspech. "Je vždy nepríjemné inkasovať na začiatku zápasu alebo tretiny. My sme dostali gól v úvode každej tretiny, ale dvakrát to bolo počas dohrávanej presilovky súpera. Treba sa však na to zamerať, nemalo by sa to stávať," uviedol Kopřiva pre TASR. Hráči švajčiarskeho tímu ukázali rozvahu v kľúčových momentoch, vedeli sa dostať do gólovej príležitosti a aj ju využiť. Psychicky na koňa ich dostávali aj pomerne rýchle odpovede na každý z košických gólov. "Škrie nás aj to, že keď sme sa už k nim gólovo priblížili, tak nám odskočili na väčší gólový rozdiel. Aj to musíme zlepšiť. Prehrali sme, ale netreba mať dole hlavy, v sobotu je ďalší zápas," burcoval Bartánus. Jedným z pozitív, ktoré by si Košičania radi preniesli do ďalších zápasov, je solídna úspešnosť v presilovkách. Hostia im dopriali sedem početných výhod, z ktorých zverenci Rostislava Čadu vyťažili tri góly. "V niektorých fázach sme mali príliš veľký rešpekt. V presilovkách sme však hrali jednoducho a aj vďaka tomu sa nám puky odrazili. V presilovkách sme išli šťastiu oproti a tie góly sme si zaslúžili," povedal pre TASR Tibor Varga, ktorý v 54. minúte znížil na 3:5. Košický tím bude mať ďalšiu šancu na prvé víťazstvo v Lige majstrov už v najbližšiu sobotu, keď o 19.30 privíta rakúsky Black Wings Linz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies