Košičania odštartovali letnú prípravu zatiaľ bez brankára Hyláka

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 13:13 • 2 min
Košičania odštartovali letnú prípravu zatiaľ bez brankára Hyláka

KOŠICE - Hokejisti úradujúceho slovenského vicemajstra HC Košice odštartovali v pondelok letnú prípravu na novú sezónu 2013/2014. Novému trénerovi Antonovi Tomkovi sa hlásilo 26 hráčov, pričom chýbal iba brankár Alexandr Hylák. Ten sa však k mužstvu pripojí v blízkej dobe.

slovakia

left justify in out

"Prípravu sme odštartovali dnes a skončíme koncom júna. Máme nejakých sedem týždňov. Bude to všeobecná príprava, teda sa budeme venovať úplne inému zaťaženiu ako na ľade, teda rozvoj sily, rýchlosti, vytrvalosti, obratnosti, flexibility. Budeme dbať na to, aby sa chlapci venovali predovšetkým flexibilite, pretože po sezóne sú posťahovaní a myslím si, že je to dobrá prevencia proti zraneniam počas sezóny," uviedol tréner Tomko, ktorý pri pohľade na svojich zverencov mal dobrý pocit: "Určite spokojnosť. Prišli chlapci, ktorých sme chceli. Mužstvo sme chceli doplniť, máme tu určité somatotypy, určité typy hráčov, ktorí by mali zapadnúť do našej koncepcie. Teším sa na spoluprácu."

Jednou z posíl v košickej šatni je aj skúsený Peter Bartoš, ktorý sa vrátil do dôverne známeho prostredia z poľského Sanoku. "Tešil som sa na príchod a bol plný očakávania, bolo to dobré a som rád. Tréner Tomko má svoje kvality a myslím si, že od tej doby, čo sme spolu neboli, tak sa určite zdokonaľoval a vie niečo nové. Bude to iné ako predtým," zamyslel sa Bartoš, ktorý si je vedomý, že kvalitná letná príprava je pred sezónou nevyhnutná. "Sezóna je dlhá, treba sa pripraviť, lebo bez toho to nepôjde."

Výraznou osobnosťou v tíme by mal byť aj víťaz Stanley cupu z roku 2003 (New Jersey Devils) Jiří Bicek, ktorý má bohaté skúsenosti z pôsobenia v zámorí, ale i v najvyšších ligách Švédska, Fínska, Švajčiarska a Česka. "Očakávajú sa odo mňa skúsenosti, ale je to kolektívny šport a nejde to bez jednotlivcov. Je to ako orchester, keď niekto vypadne, potom to neznie tak ako by malo. Predovšetkým je to o kolektívnej spolupráci, aby sme spolu vychádzali a každý hral na sto percent," skonštatoval odchovanec košického hokeja.

Medzi novými tvárami nechýbala ani štvorica útočníkov Rastislav Konečný, Matej Češík, Tomáš Hrnka a Peter Sojčík. "Samozrejme od útočníka sa očakávajú góly, ale ja sa budem predtým snažiť tvrdo pracovať. Budem sa snažiť pripravovať spoluhráčom šance a ak nejaký gól dám, tak budem iba rád," povedal pre TASR Sojčík, ktorý prišiel do nového prostredia z trenčianskej Dukly. "Pár chalanov som poznal, Maťa Chovana ešte z Trenčína, Češíka z Banskej Bystrice a Konečného, s ktorým sme sa poznali z pôsobenia v Česku. Teda pár ich poznám a ostatných spoznám," dodal Sojčík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies