Košičania chcú získať stratenú výhodu späť, belasí nadviazať na prvý duel

NETKY.SK • 10 Apríl 2012, 11:02 • 2 min
Košičania chcú získať stratenú výhodu späť, belasí nadviazať na prvý duel

Košičania chcú získať stratenú výhodu späť, belasí nadviazať na prvý duel

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti úradujúceho slovenského majstra HC Košice nezvládli úvodné dva domáce zápasy finále extraligovej play off podľa svojich predstáv a do Bratislavy odchádzajú za stavu 1:1 na zápasy, no s cieľom získať stratenú výhodu späť. Počas oboch zápasov v Steel aréne mohli diváci sledovať diametrálne odlišné výkony na jednej, či druhej strane.
      "V nedeľu to bolo úplne hrozné, sme si toho vedomí, to sme vôbec neboli my, hrali sme ako prvoligové mužstvo. Súper nebol ani lepší, no využil to, že my sme hrali naozaj zle. V pondelok sme podali diametrálne odlišný výkon, korčuľovali sme a dosiahli zaslúžené víťazstvo," uviedol obranca Michal Novák a pokračoval: "Po prvom zápase je nerozhodný stav série 1:1 dobrý, ale chceli sme byť úspešní v oboch dueloch, pretože celú sezónu sme doma vyhrávali. Na Slovan sme chceli ísť za stavu 2:0, tam nás teraz čaká nepriaznivé prostredie. Určite je cítiť rivalitu východ-západ a tam dvojnásobne, teraz sme spokojní, no ďalej sa uvidí."
      Košičania nenechali v pondelňajšom stretnutí nič na náhodu a už v 41. sekunde otvoril skóre duelu Michel Miklík. Svojho súpera dokázali prevýšiť dobrým pohybom, čoho výsledkom boli početné výhody, ktoré im "do plachiet" vlievali viac síl. "Gól na 2:1 bol veľmi dôležitý, pretože sme rýchlo odpovedali na vyrovnávajúci gól, Michel to trafil perfektne v presilovke a to nás trošku upokojilo. Súper však stále hrýzol a chyby, ktoré spravíme vie potrestať. Spokojnosť priniesol gól na 3:1 a myslím si, že ten posledný na 2:4 sme už nemuseli dostať. Vyrovnali sme stav série na 1:1 a teraz bude trošku tlak na Slovan, pretože bude hrať doma a my chceme uspieť v každom zápase," vyhlásil Vladimír Dravecký.
      "Oceliari" to však budú mať na zimnom štadióne Ondreja Nepelu naozaj ťažké, pretože počas druhého zápasu už v 8. minúte opustil ľadovú plochu s bolestivou grimasou na tvári obranca Marek Kolba. Ten má s najväčšou pravdepodobnosťou narazené rameno a jeho štart vo finále extraligovej play off je teda otázny. "Určite budú hrať nátlakový hokej, musíme si dávať pozor celé stretnutie, pretože majú veľmi silný tím a môžu potrestať všetky naše zaváhania. Keď zahráme ako jeden kolektív, tak sa nám môže podariť uspieť a ja verím tomu, že uspejeme," povedal Dravecký.
      Po úvodných dvoch dueloch mohli byť spokojnejší hokejisti z hlavného mesta, ktorí si splnili cieľ a z Košíc si odviezli jedno zaslúžené víťazstvo, keď svojho súpera prevýšili takmer vo všetkých činnostiach. "Po nedeli bolo cieľom zvíťaziť aj v druhom dueli, pretože ciele sa menia od zápasu k zápasu. Určite sme však radi, že sme vyhrali aspoň jeden zápas, pretože ak chceme byť v sérii úspešní, tak sme museli v Košiciach vyhrať jeden alebo dva zápasy. V Bratislave to bude ešte tvrdý boj. Košice hrajú rovnako doma ako vonku, hrajú výbornú defenzívu a majú nebezpečné protiútoky. Celá liga to o nich vie, vieme to aj my i keď to rozhodlo v druhom zápase. Niekedy je to ťažké ubrániť, pretože majú dobrých hráčov, no my sa s tým musíme vyrovnať a bojovať ako v prvom zápase. Ak predvedieme podobný výkon, tak budeme úspešní," zamyslel sa brankár Branislav Konrád.
      Belasí si však musia dávať pozor na disciplinovanosť a hrať sústredene od prvej po poslednú minútu. "V druhom zápase sme zaspali úvod, čo bolo v takomto dueli rozhodujúce i keď sme v prvej tretine inkasovali iba jeden gól. Odohrali sme totiž tri oslabenia, ktoré nás stáli dosť síl. V druhej tretine sme vyrovnali hru, dali sme gól z presilovky, no následné striedanie inkasovali na 1:2. To bol tiež jeden z rozhodujúcich momentov, zápas bol však otvorený až do konca, čiže možnosti na vyrovnanie boli. Šance sme mali, ale oproti prvému zápasu sme ich nepremenili," skonštatoval obranca Martin Štajnoch, ktorý zaznamenal v oboch dueloch po jednom góle. "Som rád, že mi to tam padá a dúfam, že to bude takto i naďalej."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies