Košičan Nagy: My chceme hrať hokej, ostatní betónujú

NETKY.SK • 17 Október 2016, 11:23 • 2 min
Košičan Nagy: My chceme hrať hokej, ostatní betónujú

KOŠICE - Hokejisti HC Košice nemajú za sebou vydarený týždeň. Najskôr po prehre 1:4 vo Fribourgu vypadli z Ligy majstrov 2016/2017 a následne nezískali ani bod v zápasoch proti nováčikom Tipsport ligy. Podľa kapitána "oceliarov" Ladislava Nagya to na atmosfére v mužstve nič nemení a tím sa už pripravuje na utorňajšiu dohrávku 12. kola.

slovakia

left justify in out

Nestáva sa často, aby Košičania na domácom ľade neskórovali. V zápase 13. kola proti Novým Zámkom im však zvlhol pušný prach a na prekonanie výborne chytajúceho švédskeho brankára Lundströma im nestačilo ani 54 striel.

 

Novozámočania tak napodobnili Liptákov, ktorí pevnou defenzívou eliminovali útočné snahy Košíc. "To isté hral aj Liptovský Mikuláš. Skoro všetky mužstvá hrajú proti nám tak, že v podstate iba vyhadzujú puky zo svojho pásma. My musíme hľadať cestu ako dať gól. Teraz nám to nevyšlo v dvoch zápasoch po sebe," skonštatoval kapitán HC Košice Ladislav Nagy.

 

Košičania boli aktívnejší, ale presvedčili sa, že sa hrá na góly. Švédsky brankár bol síce v neustálej permanencii, ale aj tréner hostí Július Pénzeš po stretnutí povedal, že domáci mali minimum vyložených príležitostí. "Keby to trochu otvorili, tak by dostali šestku. My chceme hrať, ale ostatní betónujú. Asi vedia, že s nami nemôžu hrať otvorenú hru, lebo by dostali "latu." Preto bránia a vychádza im to," uviedol Nagy.

 

Košičania urazili šťastenu hneď v úvode zápasu, keď puk do bránky hostí nedostali ani počas 75-sekundovej presilovky piatich proti trom. Potvrdili tým nepísané pravidlo o tom, že kto takúto výhodu nevyužije, nezaslúži si vyhrať. "V takej presilovke musíme dať gól. Nedali sme a potom prišlo trápenie. Keby sme vtedy dali na 1:0, hralo by sa nám úplne inak," poznamenal Nagy. Košičania prvýkrát v sezóne prehrali dva zápasy Tipsport ligy v rade. Keď sa k tomu priráta aj prehra vo švajčiarskom Fribourgu, dá sa hovoriť o istej výsledkovej kríze. Ideálnu šancu napraviť si chuť budú mať už čoskoro.

 

Náročný program Košičanov pokračuje už v utorok 18. októbra, keď v domácej dohrávke 12. kola privítajú rozbehnutú Banskú Bystricu. "Atmosféra v tíme je dobrá, všetko je v pohode. Teraz sa musíme pripraviť na Bystricu. Myslím si, že jej hráči budú tiež brániť, ale bude to úplne iný hokej," dodal Nagy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies