Košelevová: Užívala som meldónium, nerozumiem v čom je problém

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 13:15 • 2 min
Košelevová: Užívala som meldónium, nerozumiem v čom je problém

MOSKVA - Ruská volejbalová reprezentantka Tatiana Košelevová vyjadrila podporu svojim krajanom, ktorý pre meldónium neprešli antidopingovou kontrolou.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročná smečiarka Dinama Krasnodar priznala, že v minulosti sama užívala látku, ktorá dostala do problémov tenistku Mariu Šarapovovú, volejbalového reprezentanta Alexandra Markina a ďaších ruských športovcov.

 

"Chcela by som vyjadriť podporu našim športovcom, neviem totiž, v čom spočíva problém s touto látkou. Úprimne, mám obavy o kariéru Sašu Markina. Bude veľmi smutné, ak teraz bude mimo rok alebo dva, alebo akékoľvek obdobie. Mrzí ma, že politické rozhodnutia zasahujú športovcov. V mládežníckych reprezentáciách Ruska, keď som mala 15 rokov, dostávali sme vitamíny aj meldónium. Po prípade Marie Šarapovovej som zistila, že je na zozname zakázaných látok. Samozrejme, naši lekári skončili s poskytovaním meldónia, pretože vedeli, že je na zozname," vyhlásila majsterka sveta z roku 2010 Košelevová, citoval ju portál worldofvolley.com.

 

Obhajcom zlata z Londýna 2012 Rusom hrozí, že pre Markinov prehrešok prídu o účasť pod piatimi kruhmi. Prípadom sa zaoberá Medzinárodná volejbalová federácia (FIVB).

Meldónium sa nachádza na červenej listine iba od začiatku tohto kalendárneho roka, "preslávila" ho najmä Šarapovová, ktorá neprešla antidopingovou kontrolou na januárových Australian Open v Melbourne. Deň čo deň pribúdajú nové dopingové prípady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies