Kosačov: Britské nálety v Sýrii možno uvítať, ak zasiahnu stanovené ciele

NETKY.SK • 3 December 2015, 10:00 • 2 min
Kosačov: Britské nálety v Sýrii možno uvítať, ak zasiahnu stanovené ciele

MOSKVA - Britské nálety proti teroristom v Sýrii možno uvítať len v tom prípade, ak zasiahnu stanovené ciele. Uviedol to dnes Konstantin Kosačov, predseda zahraničného výboru Rady federácie - hornej komory ruského parlamentu.

slovakia

left justify in out

Svetové tlačové agentúry s odvolaním sa na zdroje z prostredia britskej vlády informovali, že bojové lietadlá britského Kráľovského letectva (RAF) typu Tornado vzlietli dnes z veľkej základne RAF Akrotiri na Cypre a uskutočnili prvé nálety na ciele militantnej skupiny Islamský štát (IS) v Sýrii. Stalo sa tak iba niekoľko hodín po tom, čo britský parlament prijal návrh premiéra Davida Camerona o začatí leteckých úderov proti IS v Sýrii.


"Hoci toto rozhodnutie (účasť Británie vo vojenskej operácii proti IS), ako aj iné akcie tzv. koalície na čele s USA v Sýrii, nemajú medzinárodný právny základ, ak úder proti teroristom zasiahne požadovaný cieľ, je to v súlade aj s našimi cieľmi," napísal Kosačov na svojom facebookovom profile. "A toto možno uvítať. Ale opakujem - len v prípade, že tieto nálety zasiahnu stanovené ciele," doplnil.


Podľa agentúry TASS Kosačov označil za dôležité, že britský parlament formálne rozhodol o účasti v bojovej operácii proti IS, nie "o podpore protivládnej opozície". Nevylúčil však, že "Briti môžu mať odlišné ciele". "Čas ukáže, do akej vojny Británia vstúpila, či do protiteroristickej alebo občianskej," dodal Kosačov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona