Korytnačka močiarna je na Slovensku ohrozeným druhom

NETKY.SK • 10 Jún 2023, 09:30 • 2 min
Korytnačka močiarna je na Slovensku ohrozeným druhom

Bratislava - Korytnačka močiarna je na Slovensku ohrozeným druhom. Ak ju ľudia nájdu, nemali by s ňou manipulovať. Mali by zavolať Štátnu ochranu prírody SR a počkať s ňou na ochranárov.

slovakia

left justify in out

Aktuálne samice zvýšili svoju aktivitu, pretože je obdobie kladenia vajec. "No a keďže luxusné kladiská s kyprou pôdou, kde sa dajú zakopať vajíčka v bezprostrednom okolí vodných plôch, sú už v súčasnosti raritou, tak sa samičie korytnačky vyberajú hľadať," priblížili environmentalisti. Aktuálne im priniesli dve korytnačky močiarne z bratislavskej Petržalky a Vrakune. Obe dostali GPS lokátory, cez ktoré budú nejaký čas pozorovať a monitorovať ich aktivitu. Chcú tak lepšie rozumieť správaniu a potrebám korytnačiek, aby ich vedeli lepšie chrániť. "Robíme tak z projektu Ochrana korytnačky močiarnej, podporeného z operačného programu Kvalita životného prostredia," uviedlo BROZ. Na sociálnej sieti o tom informovalo Bratislavské regionálne ochranárske združenie (BROZ).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies