Korupčný škandál na policajnej akadémii pokračuje: Najvyšší hodnostár bral úplátky!

NETKY.SK • 5 December 2013, 06:23 • 2 min
Korupčný škandál na policajnej akadémii pokračuje: Najvyšší hodnostár bral úplátky!

BRATISLAVA - Korupčný škandál na policajnej akadémii po viac ako roku pokračuje. Prokuratúra dnes podala obžalobu na najvyššieho hodnostára školy. Dnes už bývalého rektora Václava K. posiela pred súd za úplatky a zneužívanie právomocí, informovala dnes TV Markíza v relácii Televízne noviny.

slovakia

left justify in out

Vlani rektora zatkli, pretože vraj uprednostňoval uchádzačov s peniazmi vo vačku a nie so znalosťami v hlave, pripomína TV Markíza. Na jeho príkaz mali jeho podriadení podľa televízie zvýhodniť 29 uchádzačov, prišli mu však len na dva úplatky. "Jedna osoba ponúkla 3 000 eur za to, aby bol jeho rodinný príslušník prijatý na akadémiu a druhá osoba ponúkla 2 000 eur," povedala pre TV Markíza hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová. Bývalého rektora síce obvinili, no vzhľadom na to, že bol vysoko postavený funkcionár, inšpektori museli čeliť otázkam, či prípad nepôjde dostratena. "Tieto dôkazy sú naozaj tak významné, že len veľmi by ma prekvapilo, ak by boli zmietnuté zo stola," uviedol bývalý riaditeľ inšpekcie Boris Beňa. 

Posun v kauze prichádza po 16 mesiacoch. "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry dnes podal obžalobu na obvineného V. K.," povedala pre TV Markíza hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Obžalobu na bývalého rektora bude musieť prijať ešte Špecializovaný trestný súd. 

TV Markíza pripomína, že stále nepoznáme meno nového rektora akadémie. Prezident Ivan Gašparovič dodnes nikoho nevymenoval. "Prezident republiky menuje rektora Akadémie Policajného zboru na návrh ministra vnútra. Zatiaľ takýto návrh nebol doručený, a preto prezident republiky sa nemá k čomu vyjadrovať," povedal hovorca hlavy štátu Marek Trubač. Rezort tvrdí, že ich jediným kandidátom je už dávno Lucia Kurilovská. Prezident ju však podľa medializovaných informácií vymenovať nechce za to, že ho kritizovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies